Quantcast
Κοντονής στον Realfm 97,8 για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο: Η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να έχει μόνο αμυντική στάση - enikonomia.gr
share

Κοντονής στον Realfm 97,8 για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο: Η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να έχει μόνο αμυντική στάση

δημοσιεύτηκε:

“Από ό,τι καταλαβαίνω και ακούγοντας τις ομιλίες των συναδέλφων βουλευτών, ιδίως των ανεξαρτήτων, νομίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με μεγαλύτερη πλειοψηφία από αυτή που πέτυχε η κυβέρνηση όταν ψηφίσαμε για την ψήφο εμπιστοσύνης”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω των ρηματικών διακοινώσεων και αυτό είναι καλό για εμάς. Διότι αυτό που λέει ότι έκανε, δεσμεύεται ότι το έχει κάνει έναντι πάντων και των διεθνών οργανισμών και της χώρας μας” δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Ερωτηθείς εάν ένας βουλευτής για να ψηφίσει πρέπει να έχει διαβάσει όλο το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όπως έχει τροποποιηθεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων: “Όχι, σας το λέω ευθέως. Διότι η διαδικασία εξαντλείται διπλωματικά και στις διακρατικές σχέσεις στο επίπεδο των ρηματικών διακοινώσεων. Δεν υποχρεούται ένα κράτος να στείλει το Σύνταγμα του για να το ελέγξει ένα άλλο κράτος ή ένας οργανισμός” και πρόσθεσε:

“Είναι μία ιστορική συνεδρίαση, οι Έλληνες βουλευτές θέλουν να μιλήσουν να καταγραφεί η γνώμη τους και να ξέρουν και οι ψηφοφόροι τους τι έχουν πει. Με τη συμφωνία κλείνουν τα ζητήματα των συνόρων και υπάρχει μία μόνιμη απειλή και αμφισβήτηση. Αντιλαμβάνεστε ότι ένας βουλευτής εκφράζει αυτή την ανησυχία”.

Σχετικά με την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε μεταξύ άλλων ότι “είχαμε αυτό το θλιβερό συμβάν, την επίθεση που δέχτηκε η κ. Τζάκρη. Υπήρξε απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού της και εδώ πρέπει να σταθούμε, διότι εάν τέτοια φαινόμενα τα περνάμε πολύ γρήγορα και εύκολα, καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται και μία εντύπωση ότι τα ανεχόμαστε. Εδώ έχουμε κάτι το οποίο προσβάλει την ίδια τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό… Στελέχη της ΝΔ μαζί με χρυσαυγίτες είχαν προπηλακίσει την κ. Τζάκρη και εμένα στα Γιαννιτσά, όταν είχα πάει να ανακοινώσω την έναρξη των διαδικασιών για το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών, ήταν καμιά 15αριά τύποι. Μαζί στελέχη τότε της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής προέβαιναν σε αυτές τις καταστάσεις. Όταν αυτά δεν καταδικάζονται και όταν δεν παίρνουν μέτρα τα κόμματα εις βάρος εκείνων των μελών τους, τα οποία τα εκθέτουν κατά αυτόν τον τρόπο εκτός και εάν έχουν εντολές”.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και την πρόθεση εισβολής στη Βουλή ο κ. Κοντονής σημείωσε: “Ήταν οργανωμένο σχέδιο από πέντε εισόδους της Βουλής. Υπήρχαν και από αλλού επεισόδια και σας λέω ότι δεν ήταν 30 άτομα. Δεν είναι το ίδιο, μπορεί τότε να υπήρχαν καταστάσεις οι οποίες ήταν ακραίες, αλλά δεν υπήρχαν απειλές και προπηλακισμοί. Ήταν άλλου τύπου εκείνα τα φαινόμενα, προέρχονταν κυρίως από πολίτες οι οποίοι δεν είχαν κομματική ταυτότητα… Βεβαίως γίνεται έρευνα αστυνομική και θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή, προσωπική μου άποψη είναι και το λέω για πρώτη φορά δημόσια, ότι η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να έχει μόνο αμυντική στάση, δηλαδή να περιφρουρήσει κάτι και εκεί να σταματάει η δράση της. Θα πρέπει να συλλαμβάνει και θα πρέπει να παίρνει και μέτρα. Δεν κάνω τον αρμόδιο υπουργό, ούτε επεμβαίνω σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.