Quantcast
Αγόρασε προϊόντα αξίας χιλιάδων ευρώ χρησιμοποιώντας κλεμμένη πιστωτική κάρτα - enikonomia.gr
share

Αγόρασε προϊόντα αξίας χιλιάδων ευρώ χρησιμοποιώντας κλεμμένη πιστωτική κάρτα

δημοσιεύτηκε:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου στην Αλεξανδρούπολη, με δράστη έναν δεκαοκτάχρονο, ο οποίος υποκλέπτοντας και χρησιμοποιώντας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 51χρονου, πραγματοποίησε επτά ηλεκτρονικές συναλλαγές, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 2.660 ευρώ.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22 Νοεμβρίου 2018, άγνωστος δράστης είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας για ηλεκτρονικές αγορές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 18χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασε ο δράστης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να απενεργοποιούν τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» στον browser, να μην δίνουν τους κωδικούς τους σε τρίτους, να μην χρησιμοποιούν ξένα δίκτυα, κ.ο.κ.


Πηγή: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.