Quantcast
Κατάληψη των εκπαιδευτών οδήγησης στο Ηράκλειο - Στην αναμονή 6.000 υποψήφιοι - enikonomia.gr
share

Κατάληψη των εκπαιδευτών οδήγησης στο Ηράκλειο – Στην αναμονή 6.000 υποψήφιοι

δημοσιεύτηκε:

Σε κατάληψη του Μηχανολογικού προχώρησε σήμερα το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου, αφού πλέον, όπως τονίζουν η οργή τους έχει ξεχειλίσει!

Την ώρα που η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας συνεχίζει την αποχή από τις εξετάσεις οι δάσκαλοι οδήγησης είναι πλέον σε δεινή οικονομική θέση.

Εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντα τους, δεν διεξάγονται οι εξετάσεις, υπάρχει πρόβλημα με τους υποψήφιους οδηγούς και η διαδικασία που έχει «κολλήσει», έχει οικονομικό αντίκτυπο στους δασκάλους, με αποτέλεσμα να αλλάζουν επάγγελμα και να αναζητούν μεροκάματα για να επιβιώσουν. Κάποιοι ήδη εργάζονται ως διανομείς ή ως οδηγοί σχολικών λεωφορείων.

Όπως λένε εκπαιδευτές μιλώντας στο ekriti.gr μπαίνουν μέσα οικονομικά, αφού από τη στιγμή που η διαδικασία έχει «παγώσει», έχει μειωθεί και το ενδιαφέρον από πολίτες να κάνουν μαθήματα για να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης.

Και τις τελευταίες μέρες, όπως και το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τις συναντήσεις που έχουν κάνει με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και τις άλλες επαφές, το μόνο που έχουν λάβει είναι υποσχέσεις.

Η αποχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα σε πανελλαδικό επίπεδο όσοι πολίτες είναι σε αναμονή για να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης να υπολογίζονται στους 60 χιλιάδες τουλάχιστον, ενώ μόνο στην Κρήτη οι άνθρωποι κάθε ηλικίας που είναι σε αναμονή ξεπερνούν τους 6000!

Η κίνηση των δασκάλων οδήγησης που γίνεται σήμερα, έχει σκοπό την άσκηση πίεσης για την εξεύρεση λύσης. Αυτό που έχουν πει στο παρελθόν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία, είναι πως δεν είναι απέναντι στους δασκάλους, αλλά πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η ουσία όμως είναι πως βρίσκονται σε ομηρία χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες του κλάδου.





Πηγή: ekriti.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.