Quantcast
Κόλλιας: Πρώτο μικρό βήμα για την πλήρη αυτονόμηση της χώρας η έξοδος στις αγορές - enikonomia.gr
share

Κόλλιας: Πρώτο μικρό βήμα για την πλήρη αυτονόμηση της χώρας η έξοδος στις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον, δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, για την έξοδο της Ελλάδας στις  αγορές.

Η δήλωση του κ. Κόλλια

«Η χθεσινή δοκιμαστική έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές είναι ένα πρώτο, μικρό βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών.

Η σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, λόγω και του σχετικά μικρού ποσού που αντλήθηκε (2,5 δισ. ευρώ), ενώ το επιτόκιο θα μπορούσε να είναι μικρότερο – είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο επιτόκιο άλλων χωρών, που βγήκαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής -, αν δεν εξακολουθούσαμε να βρισκόμαστε εκτός επενδυτικών βαθμίδων (investment grades) και εκτός των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης και επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.