Quantcast
DW: "Ιστορικές πρωτιές" κατά την επίσκεψη Τσίπρα - enikonomia.gr
share

DW: “Ιστορικές πρωτιές” κατά την επίσκεψη Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Ιστορικές πρωτιές, θα έλεγε κανείς, ότι χαρακτηρίζουν την επίσημη αυτή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία, αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Εκτός από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Έλληνας εν ενεργεία πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ιδιαίτερη σημασία έχει και η πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο που παραθέτει σήμερα το βράδυ προς τιμήν του κ. Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Κάτι που συμβαίνει επίσης πρώτη φορά και που συνδυαστικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ιδιαίτερα δε μετά τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του εκπροσώπου της Προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραχίμ Καλίν που σημείωσε ότι η ατζέντα των θεμάτων είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τα θέματα των μειονοτήτων στην Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.

Επικηρυγμένοι οι «8»


Πέρα όμως από το θετικό κλίμα που υπάρχει στον τουρκικό Τύπο, με εκτενείς αναφορές στην συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: στη λίστα των καταζητούμενων του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας προστέθηκαν σήμερα 74 νέα ονόματα. Μεταξύ αυτών, επικηρυγμένοι πλέον με τέσσερα εκατομμύρια λίρες και μάλιστα στην κόκκινη λίστα, είναι και οι 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα τη βραδιά του πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου του 2016.

Όλα λοιπόν τα θέματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και το Κυπριακό θα απασχολήσουν σήμερα τους δύο ηγέτες στην Άγκυρα.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.