Quantcast
Ρήγας στον Realfm 97,8: Αν αντιλαμβάνεται η ΝΔ ότι η συναίνεση είναι συναλλαγή, προφανώς δεν μπορεί να ισχύσει αυτό - enikonomia.gr
share

Ρήγας στον Realfm 97,8: Αν αντιλαμβάνεται η ΝΔ ότι η συναίνεση είναι συναλλαγή, προφανώς δεν μπορεί να ισχύσει αυτό

δημοσιεύτηκε:

“Οι εκλογές θα γίνουν με το τέλος της θητείας. Το έχει πει ο Πρωθυπουργός, εμείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη θητεία γιατί μέσα σε αυτή γίνονται τρία πράγματα, η έξοδος από τα μνημόνια που ολοκληρώθηκε, δύο τα εθνικά θέματα και τρία η Συνταγματική Αναθεώρηση και ταυτόχρονα μια σειρά από νομοσχέδια που περιέχουν τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων και ότι είναι αναγκαίο για να επανέλθει στο χώρο της κοινωνίας ότι στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αν αντιλαμβάνεται η ΝΔ, η αντιπολίτευση, ότι η συναίνεση είναι συναλλαγή, προφανώς δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το πράγμα. Άρα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι χρειάζονται αλλαγές. Εδώ κρύβεται η ΝΔ και η αντιπολίτευση συνολικά και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να ευτελίσει την κορυφαία θεσμική διαδικασία του Πολιτεύματος. Υιοθέτησαν και σενάρια και δεν καταλαβαίνω πως ένα κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δέχεται αυτό περί δήθεν αποχώρησης βουλευτών της πλειοψηφίας από τη διαδικασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβούν και νομίζω δεν τιμά όλη αυτή η στάση τη ΝΔ” τόνισε.

Αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε ότι “Να σας πω και την προσωπική μου άποψη πέρα από του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Πρώτον, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτό πρέπει να αποτυπωθεί σε όλα τα πράγματα. Η μία πλευρά έφτασε τη χώρα εδώ που την έφτασε, στηρίχθηκε στη διαπλοκή, επιτέθηκε στα κοινωνικά δικαιώματα και στο κοινωνικό κράτος, έχει στροφή προς μία δεξιά ακροδεξιά αντίληψη και στη ρητορεία και στην πρακτική. Και μια μεριά ο κόσμος ο υπόλοιπος και εκεί θα πάρουν θέση όλοι. Στο Σύνταγμα μέσα, μετά από όλα αυτά που περάσαμε και αφού η χώρα πια παγκοσμίως και ευρωπαϊκά, θέλουμε να αποτυπωθεί αυτό. Άρα μια σειρά από αναθεωρητέα άρθρα είναι στραμμένα προς τη στήριξη της κοινωνίας και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, πράγμα που δεν θέλει η ΝΔ” και πρόσθεσε “Ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι κοινωνικό δικαίωμα άρα εμείς θέλουμε ενίσχυση και να ανοίξει μια κουβέντα περί ιδιωτικής ή πλήρους απελευθέρωσης της Παιδείας, που εγώ θα διαφωνούσα για αυτό, άρα θέλουμε στήριξη του Δημόσιου χώρου. Το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος που δεν μπορεί να είναι στην ιδιωτική ή να είναι υποχείριο. Αν μου πείτε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που υπάρχει στην Ευρώπη με όνομα, εγώ θα είμαι χαρούμενος να το ακούσω. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Είναι όλα δημόσια Πανεπιστήμια, όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια είναι ιδιωτικά, το 99% των Πανεπιστημίων στην Αγγλία είναι δημόσια”.


“Δεν υπάρχει ούτε ένα, αν συνεργάζονται Πανεπιστήμια από την Αγγλία εδώ είναι δημόσιου χαρακτήρα, αυτό μπορούσε να το κάνει και ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, σε οποιαδήποτε χώρα. Είναι άλλη υπόθεση αυτό, αλλά είναι δημόσια στη χώρα τους. Δεύτερον, τι ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είχαμε αν είχαμε; Ποτέ δεν θα είχαμε ιδιωτικό πανεπιστήμιο το οποίο θα σπατάλαγε από την πλευρά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εννοώ, θα έδινε χρήματα για την Έρευνα. Η Κύπρος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, είναι ιδιαίτερο παράδειγμα που έχει Πανεπιστήμιο. Είμαι υπέρμαχος της ελεύθερης γνώσης, διακίνηση και εμβάθυνση, όχι περιορισμοί, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το δημόσιο πανεπιστήμιο” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.