Quantcast
Επεκτείνεται η άσκηση "Γαλάζια πατρίδα"- Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επεκτείνεται η άσκηση “Γαλάζια πατρίδα”- Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Παράταση μιας εβδομάδας στην μεγάλη διακλαδική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” ήταν η πρώτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά την συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μπορεί ο κ. Ακάρ να ήταν φιλικός με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, ωστόσο την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ετοίμαζε την ανακοίνωση για την παράταση της διάρκειας της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.



Η Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ν. Σεμπνέμ Άκτοπ είπε ότι “Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο χωρίς την παρουσία της Τουρκίας. Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης τέτοιου σχεδίου που να μην περιλαμβάνει την Τουρκία και την Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε γνώση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στις θάλασσες.

Το ναυτικό για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει την άσκηση “Γαλάζια πατρίδα” από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου στη Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Στόχος είναι ο έλεγχος της ικανότητας των δυνάμεων, ο έλεγχος της συνεργασίας των δυνάμεων και η αύξηση της ετοιμότητας”.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η αλλαγή της έδρας της αεροπορίας του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκπροσώπου η βάση των ελικοπτέρων από την Κωνσταντινούπολη γίνονται εργασίες για να μεταφερθεί στη Θράκη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν προκλητικά ρεπορτάζ για την άσκηση “Γαλάζια πατρίδα” που κάνουν λόγο για άσκηση ετοιμότητας με στόχο και την Αθήνα.



Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ με το ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού A Haber :

Πηγή: enikos.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.