Quantcast
Πρόταση Καμμένου για Καραμανλή πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας - enikonomia.gr
share

Πρόταση Καμμένου για Καραμανλή πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι, αν και επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, εντούτοις δεν έχει τον πολιτικό χρόνο να φθάσει ως εκεί.

Εκτίμησε, επίσης, ότι κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία και υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών, αν η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη, οι Α. Σαμαράς, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης θα προχωρήσουν σε “ακροδεξιά λύση”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις κάλπες θα αναδειχθούν καινούριες δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί συνισταμένη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον ίδιο να προτείνει για την θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Καραμανλή. Διερωτήθηκε δε, αν μια τέτοια πρόταση θα την αρνιόταν ο Κ. Μητσοτάκης.

Απέκλεισε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς και με τον Γ. Καρατζαφέρη και τον Κ. Βελόπουλο, τονίζοντας επιπλέον, ότι δεν θα υπάρξει ξανά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τον Δ. Καμμένο και τον Τ. Μπαλτάκο υπενθύμισε ότι με τον πρώτο «έχουν ανταλλαγεί βαριές κουβέντες», ενώ με τον δεύτερο -όπως σημείωσε- συνομιλεί, όπως συνομιλεί και με το Φόρουμ Ελλήνων Συντηρητικών, για να προσθέσει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πάντα τη δυνατότητα συνεργασιών.

Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με πατριωτικές δυνάμεις και ότι θα είναι η δύναμη της σταθερότητας, ενώ για τις αποχωρήσεις από το κόμμα είπε χαρακτηριστικά: «όσο περισσότεροι παραιτούνται, τόσο περισσότεροι έρχονται».

Ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές ως “Ανεξάρτητοι Έλληνες-Ευρωσκεπτικιστές” διευκρινίζοντας ότι «δεν ζητάμε Grexit», αλλά «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών και δεν μπορεί να κάνουμε υποκλίσεις στην Μέρκελ και στον Γιούνκερ που είναι υπέρ της κατάργησής τους».

Σε ερώτηση για την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, απάντησε ότι αυτοί οι μήνες δεν ήταν καταστροφικοί για τον λαό και ότι ο ίδιος δεν έχει μετανιώσει για εκείνη την περίοδο, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση τότε έφθασε στα όριά της με τη διαπραγμάτευση και τελικά έφερε μια συμφωνία «πολύ καλύτερη από αυτή που υπήρχε».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.