Quantcast
Η απάντηση Στουρνάρα για την τηλεφωνική συνομιλία με Πολάκη - enikonomia.gr
share

Η απάντηση Στουρνάρα για την τηλεφωνική συνομιλία με Πολάκη

δημοσιεύτηκε:

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα ”Τα ΝΕΑ”, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας διευκρινίζει τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ο Πολάκης του τηλεφώνησε αναφορικά με την έρευνα που διέταξε η ΤτΕ σχετικά με το δάνειο που έλαβε από την Attica Bank και του είπε εξαρχής ότι ”τον γράφει”.

Ο διοικητής της ΤτΕ θεώρησε ότι ο συνομιλητής του αστειευόταν και ανταπέδωσε την ενημέρωση ‘ εγώ κύριε, δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου”.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ο συνομιλητής του μιλούσε συνεχώς, έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται τι του έλεγε αναφορικά με τις συστημικές τράπεζες και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ελέγχου και κατέληξε να δηλώνει ότι θα μεταβεί στην κεντρική τράπεζα και δεν θα φύγει από εκεί εάν δεν ελεγχθούν τα δάνεια διαφόρων πολιτικών αντιπάλων του, για τους οποίους ζητούσε επιτακτικά να ελεγχθούν τα δάνειά τους, όπως το δικό του!

Όσον αφορά, δε, τα δημοσιευμένα αποσπάσματα της συνομιλίας ανέφερε ότι «δεν είναι ούτε τα μισά απ’ όσα ειπώθηκαν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνομιλία «προσαρμόστηκε» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κατά το δοκούν.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο διοικητής, αμέσως μετά το τηλεφώνημα επικοινώνησε με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και του εξέφρασε τη δυσφορία του. Κατήγγειλε δε ότι τέτοιες πρακτικές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.