Quantcast
Ανοιχτή πρόσκληση Σπίρτζη σε ΚΙΝΑΛ για διάλογο - enikonomia.gr
share

Ανοιχτή πρόσκληση Σπίρτζη σε ΚΙΝΑΛ για διάλογο

δημοσιεύτηκε:

Ψηλά στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση παραμένουν οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι βρίσκεται σε πανικό και ότι εκπροσωπεί την πιο ακραία και παλαιοκομματική αντίληψη, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα προοδευτικά κόμματα για διάλογο ώστε να βρεθούν σημεία σύγκλισης.

Απευθυνόμενος ειδικά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Σπίρτζης την κάλεσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και να αναζητήσει συγκλίσεις κάνοντας μέτωπο ενάντια στις ακροδεξιές αντιλήψεις.

«Η χώρα έχει αλλάξει σελίδα. Έχουν ολοκληρωθεί τα μνημόνια. Στην Ευρώπη η Ακροδεξιά, οι φασιστικές δυνάμεις και ο Νεοφιλελευθερισμός ανεβαίνει λόγω της κρίσης. Είναι προφανής η αναγκαιότητα να υπάρξει ένα προοδευτικό μέτωπο» τόνισε.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου, που είπε ότι έχει ευθύνες ο κ. Σπίρτζης γιατί δίνει άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση με τις μεταγραφές υφυπουργών μιας κυβέρνησης Πινοσέτ, όπως κατηγορούσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θυμηθείτε ότι υπήρχε ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός που κάποιοι τον οδήγησαν σε παραίτηση. Δεν είναι αργά να συγκλίνουμε στη συνταγματική αναθεώρηση και να είναι εκλεγμένος βουλευτής ο πρωθυπουργός».

«Κανείς δεν θέλει να εισφέρει στη διάλυση των κομμάτων. Αυτός που το κάνει είναι αυτός που συνεχίζει έναν χορό με την ΝΔ και την Ακροδεξιά. Η πρόσκληση για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ανοικτή. Ελάτε στον διάλογο να δούμε πια είναι τα σημεία σύγκλισης μας» ,

Στο σημείο αυτό ο κ. Σπίρτζης απάντησε και στον εισηγητή της ΔΗΣΥ Γιάννη Μανιάτη που έκανε λόγο για θλιβερή κυβέρνηση της παρακμής, της σήψης και της χυδαιότητας, λέγοντας: «Μας κάνετε κριτική γιατί συνεργαζόμασταν με τους ΑΝΕΛ. Σήμερα άλλαξαν τα πράγματα κ. Μανιάτη, Αν έχετε αλλάξει κι εσείς -γιατί είναι προνομιακή η σύνδεση σας με τη ΝΔ- είναι ανοιχτή η πρόσκληση μας για να γίνει μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά. Ακολουθήστε το παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αναζητήστε συγκλίσεις και μην ταμπουρώνεστε πίσω από τις δήθεν δοξασίες που έχετε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, έκανε λόγο για νοσηρή πολιτική φάση που περνά η πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, μίλησε για εικόνα παρακμής εντός και εκτός κοινοβουλίου από μια κυβέρνηση που καταρρέει αλλά ταυτόχρονα διαλύει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.