Quantcast
Το μήνυμα της Κρέτσου στην Ελλάδα για συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων - enikonomia.gr
share

Το μήνυμα της Κρέτσου στην Ελλάδα για συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων

δημοσιεύτηκε:

Για τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής αλλά και τις επερχόμενες ευρωεκλογές μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου εξέφρασε την εκτίμησή της στην αφοσίωση που έχει δείξει η η Ελλάδα στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής υπό τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι σήραγγες στα Τέμπη.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών η Επίτροπος τόνισε ότι «αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Σχετικά με την έξοδο της χώρας μας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής η κ. Κρέτσου σημειώνει ότι «η οικονομία της Ελλάδας αναπτύχθηκε κατά 2% μέσα στο 2018 και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 2% τα επόμενα χρόνια».

Η Ευρωπαία επίτροπος, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, τονίζει: «H πολιτική συνοχής μπορεί να είναι κομμάτι της λύσης. Διότι ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε τις ανομοιότητες ανάμεσα στις περιοχές και θέλουμε κάθε περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε πόλη και χωριό να επωφελείται εξίσου σε αυτό το μοναδικό ευρωπαϊκό σχέδιο». «Όταν δουλεύουμε μαζί σαν Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένων εθνικών κυβερνήσεων, πόλεων, περιφερειών και κοινωνικών εταίρων – κάνουμε θαύματα, μετατρέπουμε το αδύνατο σε νέες ευκαιρίες».


Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης η κ. Κρέτσου απάντησε το εξής:

“Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 με τη θέση της στην καρδιά της Ευρωζώνης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πλήρως διασφαλισμένη. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι μία απόδειξη για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, καθώς επίσης τη δέσμευση της χώρας για μεταρρυθμίσεις και την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων της.

Η οικονομική βοήθεια προσφέρθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας με βάση την εφαρμογή μιας συνολικής και πρωτοφανούς δέσμης μεταρρυθμίσεων. Το πακέτο αυτό σχεδιάστηκε για να υιοθετήσει μια συντονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων και βαθιά ριζωμένων διαρθρωτικών προβλημάτων που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της Ελλάδας. Έθεσαν τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάκαμψη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τα υγιή δημοσιονομικά.

Η οικονομία της Ελλάδας αναπτύχθηκε κατά 2% το 2018 και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 2% τα επόμενα χρόνια. Είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να διατηρήσουν την κυριότητα των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και να διασφαλίσουν τη συνεχή εφαρμογή τους προκειμένου να προστατεύσουν και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη κατά τα προσεχή έτη”.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.