Quantcast
Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική προτεραιότητα ένα ευρύτατο αριστερό μέτωπο - enikonomia.gr
share

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική προτεραιότητα ένα ευρύτατο αριστερό μέτωπο

δημοσιεύτηκε:

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 δεν είναι σαν τις άλλες. Αφορούν το μέλλον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, όπως και κάθε πολίτη της Ένωσης», αναφέρεται στο σχέδιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «το τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα υπό τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά μία ιστορικού χαρακτήρα δικαίωση, που ξεπερνά τα όρια της χώρας», ωστόσο, ο «προοδευτικός μετασχηματισμός και οι ριζοσπαστικές τομές σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν αποτελούν υπόθεση μονάχα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως επισημαίνεται, για το λόγο αυτό «αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα η συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να ομονοήσουν σε συγκεκριμένους προγραμματικούς στόχους, για μία σειρά αναγκαίων ριζοσπαστικών προοδευτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα».

Στο σχέδιο της απόφασης της ΚΕ επισημαίνεται επίσης, ότι «το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού έχει σαφέστατη επίδραση στην ολοένα κλιμακούμενη αντιδραστική στροφή της λεγόμενης παραδοσιακής Δεξιάς στην Ευρώπη», ενώ η ΝΔ, όπως συμπληρώνει, «αποτελεί τρανό παράδειγμα αυτή της στροφής» έχοντας πάρει «οριστικά και αμετάκλητα διαζύγιο από την μετριοπάθεια και τη φιλοευρωπαϊκή ρητορική του».

Όπως τονίζεται, η ΝΔ «μετασχηματίζεται ραγδαία σε ένα πολιτικό μόρφωμα, που ταυτίζεται ανοικτά με τον εθνικισμό, τόσο σε επίπεδο λόγων όσο και πράξεων (..) που δε διστάζει να ανασύρει στον 21ο αιώνα, το θεωρητικό και πολιτικό οπλοστάσιο της μετεμφυλιακής δεξιάς στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως βασικούς στόχους:

-Την προστασία του δικαιώματος στην εργασία

-Τη συνολική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, του κράτους πρόνοιας, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

-Τη δημοκρατική θωράκιση των θεσμών και των διαδικασιών εντός της ΕΕ, με στόχο τη συνέχιση της πορείας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση

-Την προσήλωση σε μία ευρωπαϊκή πολιτική, φιλειρηνική, πολυδιάστατη, με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δημοκρατική βούληση κάθε λαού

-Μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.