Quantcast
Φορτσάκης: Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία εκλογών - enikonomia.gr
share

Φορτσάκης: Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία εκλογών

δημοσιεύτηκε:

«Παρά τις δηλώσεις του (Αλέξη Τσίπρα) ότι θα εξαντληθεί η τετραετία, νομίζω ότι ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει σήμερα την ακριβή ημερομηνία των εκλογών» υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για τον χρόνο των εθνικών εκλογών.

Ο κ. Φορτσάκης συμπληρώνει ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι η επερχόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη και ενδιαφέρεται, κατά προτεραιότητα, να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση ώστε να επαναληφθούν οι εκλογές με απλή αναλογική».

Σχολιάζοντας τον προσκλητήριο του κ. Τσίπρα για κόκκινη και πράσινη συμμαχία, ο Θεόδωρος Φορτσάκης εκτιμά ότι «το μόνο που έχει καταφέρει ο πρωθυπουργός είναι να προσεταιριστεί μεμονωμένα πρόσωπα χωρίς πολιτική απήχηση, ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά και με την ιδεολογικοπολιτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Φορτσάκης δηλώνει ότι «η έκδοση του 10ετούς ομολόγου με επιτόκιο 3,9% αποτελεί προφανώς θετικό βήμα για την οικονομία» ωστόσο σημειώνει πως «οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί είναι απολύτως αδικαιολόγητοι».

Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Φορτσάκης υποστηρίζει ότι «το ευρωπαϊκό όραμα κλονίζεται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού» και προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σε ποιο βαθμό αυτό θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.