Quantcast
Σήμερα τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Ποια πρόσωπα αναμένεται να ανακοινωθούν - enikonomia.gr
share

Σήμερα τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια πρόσωπα αναμένεται να ανακοινωθούν

δημοσιεύτηκε:

Την πρώτη λίστα με τις υποψηφιότητες που θα συµπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζουν στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ”Έθνος”, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις στον κατάλογο των υποψηφίων.


Οι πρώτες ανακοινώσεις θα αφορούν οπωσδήποτε τους τρεις σημερινούς ευρωβουλευτές, τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, όπως επίσης και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στην ευρωλίστα θα υπάρξουν υποψήφιοι από τον χώρο του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, ενώ σε ό,τι αφορά τους Έλενα Κουντουρά και Σπύρο Δανέλλη η ανακοίνωση των ονομάτων τους θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η τροποποίηση της διάταξης για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή µε εκείνη του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Σε µία τέτοια περίπτωση βεβαίως, κι εφόσον οι εθνικές εκλογές δεν γίνουν ταυτόχρονα µε τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση σε περίπτωση εκλογής έστω κι ενός εξ αυτών θα αντιμετωπίσει εκ νέου το ζήτημα της πλειοψηφίας στη Βουλή, αφού όποιος αναδειχθεί ευρωβουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής.

Σε περίπτωση παραίτησης ενός βουλευτή, εξετάζεται η πιθανότητα υποστήριξης της κυβέρνησης από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το κόμμα στο οποίο είναι επικεφαλής θα συµπαραταχθεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικώς στις ευρωεκλογές στο πλαίσιο της συγκρότησης της προοδευτικής συμμαχίας.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.