Quantcast
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνονται τα πρώτα 15 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου - enikonomia.gr
share

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνονται τα πρώτα 15 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Η πρώτη λίστα με τις υποψηφιότητες που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γνωστοποιηθούν τα πρώτα 15 ονόματα που θα στελεχώσουν την ευρωλίστα, καθώς έχει ήδη συνεδριάσει η ειδική επιτροπή επιλογής υποψηφίων και έχει έτοιμη εισήγηση για τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου, θα γίνει προσπάθεια ώστε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των ονομάτων που θα την απαρτίσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr. η επιτροπή διερευνά ένα «πολύ μεγάλο όνομα» το οποίο θα προκαλέσει αίσθηση, που δεν θα έχει άμεσα σχέση με τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής αλλά θα είναι πολιτικοποιημένος. Τα πρόσωπα εκτός πολιτικής (αλλά με πολιτικοποίηση και πολιτικό περιεχόμενο) από διάφορες πτυχές της κοινωνίας των πολιτικών μεταξύ των οποίων και από τον συνδικαλιστικό χώρο και τα κινήματα βρίσκονται γενικότερα στον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται ότι έχει αποφασιστεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος να συμμετάσχει και μετανάστης ο οποίος έχει ήδη πει το «ναι».

Εξαιρετικά πιθανό είναι να δούμε στο ευρωψηφοδέλτιο κάποιο πρόσωπο που συμμετείχε στο κείμενο της Κεντροαριστερής πρωτοβουλίας «Γέφυρα», καθώς το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών παραμένει η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά.

Επίσης, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε πρόσωπα από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά να είναι ισορροπημένο και από την άλλη πλευρά.

Παράλληλα, με τα εκατέρωθεν ανοίγματα και την προσπάθεια να βρεθούν πρόσωπα από τους μαζικούς κοινωνικούς χώρους, στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν και μια κομματική υποψηφιότητα.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.