Quantcast
«Ο ταραχοποιός Έλληνας υπουργός απειλεί την Ευρώπη με νέο σχίσμα» - enikonomia.gr
share

«Ο ταραχοποιός Έλληνας υπουργός απειλεί την Ευρώπη με νέο σχίσμα»

δημοσιεύτηκε:

Προκλητικό δημοσίευμα με ενα γκράφιτι που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως άλλο Χριστό με απλωμένα χέρια και με την λεζάντα «Τσίπρους Christ» διάλεξε η Telegraph σε δημοσίευμα της με το οποίο επαναφέρει τα σενάρια σχίσματος στην ΕΕ λόγω Ελλάδας, ενώ χαρακτηρίζει «ταραξία» τον Π. Λαφαζάνη.

«Δεν θα παραδοθούμε: Ο ταραχοποιός Έλληνας υπουργός απειλεί την Ευρώπη με νέο σχίσμα». Αυτός είναι ο τίτλος του κείμενου και παίρνει αφορμή από ένα πρόσφατο άρθρο του υπουργού Ενέργειας Παν. Λαφαζάνη σε ελληνικό περιοδικό, στο οποίο κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Οι ελπίδες που προέκυψαν από την ανανέωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας ότι θα σπάσουν το αδιέξοδο των τελευταίων δύο μηνών με τους δανειστές, δέχθηκαν νέο χτύπημα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που δεσμεύτηκε πως η χώρα του δεν πρόκειται να παραδοθεί στους δανειστές της».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα ως «βαθύ σχίσμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης και του ενιαίου νομίσματος». Χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό ως μια δημοφιλή φιγούρα της ριζοσπαστικής Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως επιτέθηκε ανοιχτά στην Τρόικα λέγοντας πως επιθυμεί τον πνιγμό της Ελλάδας και την υποταγή των πολιτών της.

Αναφέρει πως ο υπουργός Ενέργειας έχει σχέσεις με τη Μόσχα, υπήρξε ένας από τους πλέον αυστηρούς κριτές των σχεδίων της Τρόικας και την κατηγορεί ότι δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα καταπολεμούν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

«Η παρέμβασή του έρχεται εν μέσω των ελπίδων που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα ότι είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία με τους δανειστές που συνίσταται σε μεταρρυθμίσεις και παροχή χρημάτων προς τη χώρα που πλησιάζει στην πτώχευση», αναφέρει το άρθρο.

Στην Αθήνα, ήδη, υπάρχει μια νέα ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν και ο Βαρουτφάκης επιμένει πως είναι αυτός που δίνει τον τόνο. Ένας υπουργός που εκνευρίζει τις Βρυξέλλες, αλλά και τους αναρχικούς στα Εξάρχεια. Την ίδια στιγμή, τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ δείχνουν πως συνεχίζεται η εκροή τραπεζικών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Μπορεί ο ρυθμός να έχει μειωθεί, αλλά δεν περνάει απαρατήρητο ότι τον Μάρτιο έκαναν φτερά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μέσα σε όλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε νέο μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα χρειαστεί νέα δάνεια και ότι δεν μπορεί να τζογάρει με την ΕΚΤ, αναφέρει το άρθρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.