Quantcast
Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι θα κερδίσει πολλές εκλογές στο μέλλον - Δεν θα διακινδύνευε το εθνικό συμφέρον της χώρας - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι θα κερδίσει πολλές εκλογές στο μέλλον – Δεν θα διακινδύνευε το εθνικό συμφέρον της χώρας

δημοσιεύτηκε:

“Στην προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν η μοναδική διαφορά που υπήρχε, δεν νομίζω ότι υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το είπαν στις δηλώσεις τους ο κ. Σεντένο και ο κ. Μοσκοβισί που αναφέρθηκαν σε πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα μας” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Υπάρχει σαφής βελτίωση των οικονομικών μεγεθών που επιβεβαιώνεται από αντικειμενικούς παρατηρητές που δεν έχουν κανένα λόγο να είναι φιλικοί προς την κυβέρνηση” ανέφερε.

“Δεν θα είναι όπως νομίζει ο κ. Θεοδωρικάκος το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Το δεύτερο που έχω πεποίθηση δεν κάνω πρόβλεψη είναι ότι ο Πρωθυπουργός ούτως ή άλλως δίνει πάντοτε προβάδισμα στο εθνικό συμφέρον της χώρας, πράγμα που φάνηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πρωθυπουργόςσκέφτεται με όρους προοπτικής, σκέφτεται για το καλό της χώρας και ξέρει ότι θα κερδίσει πολλές εκλογές στο μέλλον, τις επόμενες δεκαετίες που θα είναι παρών στην πολιτική σκηνή. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα διακινδύνευε το εθνικό συμφέρον της χώρας ενώπιον μιας στενά κομματικής πρόβλεψης” τόνισε.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Τουρκία απάντησε ότι “ο πρώτος στόχος που ήταν να υποχωρήσει η ένταση έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί. Έχει γίνει συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Άμυνας, γίνονται συζητήσεις σε επίπεδο κλιμακίων για την προώθηση των μέτρων εμπιστοσύνης, πρόκειται αύριο να συναντήσω τον υπουργός Εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, θα έχουμε μια συνομιλία σε ένα δείπνο εργασίας και πρόκειται να επισκεφτώ την Αττάλεια στις 21 του μηνός”.

“Πρόκειται πράγματι να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας γιατί αυτό εντάσσεται και στην προσπάθεια να χαράξουμε την ΑΟΖ και με την Αλβανία και με την Ιταλία και αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ενδεχομένως και με την Αίγυπτο. Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός ότι θα γίνει με τυπικό νόμο” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.