Quantcast
Δεν αποκλείουν τρίτο πακέτο για Ελλάδα οι Φινλανδοί ευρωσκεπτικιστές - enikonomia.gr
share

Δεν αποκλείουν τρίτο πακέτο για Ελλάδα οι Φινλανδοί ευρωσκεπτικιστές

δημοσιεύτηκε:

To ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φιλανδών αφήνει περιθώρια για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης στην Ελλάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις του Juha Sipila, του επικεφαλής του κεντρώου κόμματος και πολύ πιθανόν επόμενου πρωθυπουργού, το κόμμα των Φινλανδών δήλωσε ότι έχει αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση της συνεισφοράς της χώρας στα προγράμματα στήριξης για την ευρωπαϊκή κρίση.

Ωστόσο, το κόμμα των Φινλανδών πρόσθεσε ότι αν συμμετείχε στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, θα μπορούσε «κατά βάση» να αποδεχτεί την πρόταση του Sipila, η οποία περιλάμβανε τον όρο ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με τα ήδη υπάρχοντα κεφάλαια και την υπάρχουσα δομή.

Αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου βοηθείας για την Ελλάδα από τον ESM, καθώς ο μηχανισμός διαθέτει αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Το κόμμα των Φινλανδών, του οποίου ηγείται ο Timo Soini, ήρθε στη δεύτερη θέση μετά το Κεντρώο Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της 19ης Απριλίου. Με αυτήν την απάντηση, το κόμμα των Φινλανδών αυξάνει τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του ιδίου, των Κεντρώων και του κεντροδεξιού κόμματος «Εθνική Συμμαχία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.