Quantcast
Επιμένει η Κασιμάτη για την τιμωρία των βουλευτών που καταγγέλλει ότι διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της - Τι λέει στον Realfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Επιμένει η Κασιμάτη για την τιμωρία των βουλευτών που καταγγέλλει ότι διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της – Τι λέει στον Realfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Η Νίνα Κασιμάτη αναφέρθηκε στις αυστηρές κυρώσεις που ζητά σε βάρος των συναδέλφων της βουλευτών, οι οποίοι ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής στην πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης φωτογράφισαν και διέρρευσαν στα ΜΜΕ το ψηφοδέλτιό της, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Το θέμα το δημιούργησαν οι συνάδελφοι οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την εμπιστοσύνη του σώματος να διασφαλίσουν το κύρος μίας κορυφαίας διαδικασίας, μίας κορυφαίας ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση μέσα στην Ολομέλεια και λειτούργησαν το λιγότερο σαν να ήταν πρωτοετείς φοιτητές στις εκλογές φοιτητικού συλλόγου, που και εκεί νομίζω ότι έτσι δεν θα λειτουργούσαν”, δήλωσε η κ. Κασιμάτη και ανέφερε:

“Ένας εξ αυτών των θυτών μίλησε κιόλας για να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα, εγώ το θεωρώ αυτό εξόχως υποκριτικό. Μιλάω για τον κ. Καραγιαννίδη, όμως δεν είναι μόνο δικό του το ζήτημα ήταν τριμελής η επιτροπή, μπορεί εκείνος να φωτογράφισε και να διοχέτευσε στον Τύπο τη φωτογραφία όμως έγινε και με την ανοχή των άλλων δύο. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό και δεν έχει και εσωκομματικό χαρακτήρα”.

“Τα κίνητρα δεν ήταν επειδή είμαι γυναίκα, τα κίνητρα ήταν καθαρά ιδεολογικά και πολιτικά. Απλά οι συνάδελφοι θεώρησαν ότι μπορούν να το κάνουν ενδεχομένως επειδή είμαι γυναίκα. Επειδή ο κ. Φωτήλας είχε την ευγένεια να μου ζητήσει συγνώμη και να το παραδεχτεί ότι αυτό συνέβη ενώπιον άλλων συναδέλφων στη Βουλή. Αυτό που μου είπε είναι ‘τι να κάνω τώρα; Να τα βάλω με τον Καραγιαννίδη;’. Του λέω ‘εντάξει, προφανώς επέλεξες τους αντιπάλους σου, θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος’”, σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Εδώ μιλάμε για παραβίαση μία κορυφαίας διαδικασίας μέσα στη Βουλή και αυτό είναι ζήτημα της Βουλής απέναντι στους συναδέλφους οι οποίοι ήταν εφορευτική επιτροπή. Καταρχάς θα πρέπει να το παραδεχτούν δημόσια και να υπάρξει και η δημόσια μομφή τους στη Βουλή… Μιλάμε για μία ευτέλεια που έλαβε χώρα μέσα στο Κοινοβούλιο και δεν είναι ζήτημα κομματικό, είναι ζήτημα της Βουλής να διασφαλίσει το κύρος των διαδικασιών”.


Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.