Quantcast
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Αποστολάκης από την άσκηση "Πυρπολητής" - enikonomia.gr
share

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Αποστολάκης από την άσκηση “Πυρπολητής”

δημοσιεύτηκε:

Την πλήρη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της άσκησης ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», που διεξήχθη από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος την παρακολούθησε από τη φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ”.

Ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε το άριστο επίπεδο διακλαδικής συνέργειας – σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο -, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας, στο οποίο βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού και των μέσων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετείχαν στην άσκηση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ένοπλες δυνάμεις συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διασφάλισης της ειρήνης και ενίσχυσης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και εγγυητής της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισήμανε.

Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες των τριών κλάδων καθώς και τμήματα ειδικών δυνάμεων.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης , ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.