Quantcast
Νέες πληροφορίες για τη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι - Τι αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέες πληροφορίες για τη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι – Τι αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Συναγερμός” έχει σημάνει στην Aντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλλα.

Η χειροβομβίδα, που έριξαν άγνωστοι οι οποίοι έφθασαν στο προξενείο με μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, εξερράγη την νύχτα, όπως περιγράφουν περίοικοι, που έντρομοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κουβούκλιο του σκοπού, ο οποίος ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, πυροτεχνουργοί της οποίας ερευνούν την περιοχή για να βρουν στοιχεία, ενώ εξετάζονται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

“Παιδιά, μην το ψάχνετε. Η έκρηξη έγινε”, είπε ο μάρτυρας για την έκρηξη στο ρωσικό προξενείο και πρόσθεσε ότι το περιστατικό συνέβη μεταξύ 3:30 με 3:45 τα ξημερώματα.

“Σηκωθήκαμε από το κρεβάτι από τον εκκωφαντικό θόρυβο” ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας ότι παρότι κοίταξε από την μπαλκονόπορτα του προς τα έξω, δεν είδε κάτι ύποπτο.

Αστυνομικοί, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, εντόπισαν και μία μοτοσικλέτα, τύπου “εντούρο”, που πιθανότατα σχετίζεται με το περιστατικό.

Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Realfm, Μαρίνος Αλειφέρης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανότατα πίσω από την επίθεση βλέπουν την “Επαναστατική Αυτοάμυνα” ή την “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, ενώ παραπέμπουν στην επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία τον Νοέμβριο του 2016, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην χώρα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη είδηση» της ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων, κ. Ρήγας, έγινε ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού.


Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.