Quantcast
Σταθάκης: Η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακή πύλη της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακή πύλη της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εκφράστηκε σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές» και «η διαδικασία προχωρά με γοργούς ρυθμούς», αναφέρει και εκτιμά ότι «σε περίπου ένα μήνα θα ολοκληρωθεί με θετικό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη Σύνοδο των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακή πύλη της Ευρώπης. Σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών, αναφέρει ότι το έργο έχει προχωρήσει στο εθνικό σκέλος και σημειώνει ότι μια διεύρυνση της συμμετοχής φορέων και εταιρειών θα αποτελέσει μια φρέσκια αφετηρία, που θα τονώσει το έργο ως ευρωπαϊκή προτεραιότητα.

Ο υπουργός απορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες. Σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε μάλλον ατυχείς διαγωνισμούς, καταφέρνοντας να προσελκύσει ενδιαφέρον για μόνο 5 από τις 20 περιοχές». Και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπος)» τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς και την κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων για τις περιοχές της Κρήτης «ακόμα και πριν από το καλοκαίρι -σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος του».

Ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει επίσης την πάγια θέση υπέρ της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στο τέλος της τετραετίας. «Το καλοκαίρι του 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της Συμφωνίας, ενώ τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν και οι παρεμβάσεις μας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των ασθενέστερων… Δεν βλέπω κάποιο λόγο να διαταραχθεί αυτή η πορεία λίγο πριν από το τέλος της, δεδομένου ότι δεν υπάρχει και πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, ενόψει των ευρωεκλογών τονίζει ότι η ώσμωση των προοδευτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. «Η σύγκρουση με τη Δεξιά και κυρίως την αναδυόμενη Ακροδεξιά έχει εξαιρετική σημασία για τις απαντήσεις που θα δώσουμε στη συνέχεια, στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, όπως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, η κλιματική αλλαγή ή οι οικονομικές κρίσεις που ξεσπούν ως απότοκα της παγκοσμιοποίησης», επισημαίνει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.