Quantcast
Νέο μήνυμα Αποστολάκη στην Τουρκία για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέο μήνυμα Αποστολάκη στην Τουρκία για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για τις καθημερινές παραβιάσεις της Τουρκίας μίλησε ο υπουργόςΕθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται.

Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις της Τετάρτης, ο κ. Αποστολάκης έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα σε πιο χαμηλούς τόνους. Επισκεπτόμενος την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συνομιλώντας με τον κκ. Δημήτριο ανέφερε ότι η Τουρκία είναι πρόβλημα και δεν συνεργάζεται ούτε με τους γείτονες, ούτε με συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να χαμηλώσει η ένταση και αυτή η αίσθηση ανασφάλειας και συνεχούς έντασης. Είμαστε εν μέσω της διαδικασίας αυτής και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Πέρα από τις όποιες δράσεις των Τούρκων και τις δηλώσεις τους παραμένουμε στη γραμμή, ότι η ένταση πρέπει να πέσει και ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να το κάνουμε”.

Και πρόσθεσε: Προσπαθούμε και είμαστε ψύχραιμοι, οι αντιδράσεις είναι μετρημένες, το καθετί το υπολογίζουμε σοβαρά με σκοπό να μείνουν τα κανάλια επικοινωνίας ανοικτά και οι πιθανότητες να είναι αυξημένες.

Σχετικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας που έθιξε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αποστολάκης συμφώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ότι η Αγία Σοφία έχει καθοριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.