Quantcast
Μπόλαρης στον Realfm 97,8: Υπάρχει μία τεράστια δυνατότητα για ευκαιρίες και κοινές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία - enikonomia.gr
share

Μπόλαρης στον Realfm 97,8: Υπάρχει μία τεράστια δυνατότητα για ευκαιρίες και κοινές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία

δημοσιεύτηκε:

“Είναι φανερό πως τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπήρχε καμία επίσημη επαφή με ένα κράτος το οποίο είναι γειτονικό και το οποίο σε μεγάλο βαθμό προσβλέπει στην Ελλάδα για την οικονομία του, για την ανάπτυξη του, για τη στήριξη για την πορεία την ενταξιακή στην Ευρώπη” είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Υπήρξε μία σειρά συμφωνιών σε καίρια ζητήματα από τις διμερείς συναντήσεις που έγιναν ανά υπουργείο… Είμαστε σε έναν χώρο παγκοσμιοποιημένο, κλειστές διαδικασίες για την κίνηση του χρήματος και της επιχειρηματικότητας δεν υπάρχουν. Εκείνο που έχει σημασία να πούμε είναι ότι στα Σκόπια υπάρχει σύλλογος Ελλήνων επιχειρηματιών και επενδυτών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σχέσεις έκαναν δουλειές, έκαναν εμπόριο”, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

“Εκείνο το οποίο αποτυπώθηκε και από τις συζητήσεις που έγιναν στο επιχειρηματικό forum και δικές μου προσωπικά με επιχειρηματίες και από την Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη είναι ότι υπάρχει μία τεράστια δυνατότητα για ευκαιρίες, για δράσεις, για επενδύσεις, για κοινές επενδύσεις σε μία χώρα η οποία εξακολουθεί και έχει πλεονεκτήματα λόγω του ότι έχει χαμηλό μισθό και έχει διαθέσιμο εργατικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή που κινούμαστε εμείς, να ξέρετε ότι είναι παρούσα η Τουρκία και κινούνται για εγκατάσταση εκεί επιχειρήσεις από την Γερμανία, την Αυστρία, την κεντρική Ευρώπη”.

Σχετικά με την επιτροπή για τα σχολικά εγχειρίδια ο κ. Μπόλαρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “στη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει ρητή διάταξη που λέει ότι μία Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ασχολείται με τα θέματα που έχουν σχέση με τα σχολικά εγχειρίδια και δίνει εντολή αυτή η συνθήκη τα σχολικά βιβλία και το βοηθητικό υλικό, δηλαδή χάρτες, θα πρέπει από τον Σεπτέμβριο του 2019 με τη νέα σχολική χρονιά να μην έχουν μέσα αλυτρωτισμούς και αναθεωρητισμούς. Η κίνηση είναι σε αυτή την κατεύθυνση, η εντολή είναι σαφής”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.