Quantcast
Βαρουφάκης: Δημιουργούμε ένα πλατύ πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Δημιουργούμε ένα πλατύ πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας

δημοσιεύτηκε:

«Εμείς στο ΜέΡΑ25 απαντάμε με το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα ριζικών αλλά εφαρμόσιμων πολιτικών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης σε εκδήλωση στο Χαλάνδρι και πρόσθεσε: «Εμείς δημιουργούμε ένα πλατύ πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας, που να μπορεί να καταργήσει την χρεοδουπαροικία στην χώρα μας και να δώσει ανάσες, ελπίδα, ανακούφιση και προοπτική στους συμπολίτες μας».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα σημείωσε πως «ποτέ δεν αποδέχθηκα ότι το κατεστημένο θα μας νικήσει και θα μας στείλει στα σπίτια μας. Είμαστε ενεργοί πολίτες, σηκωθήκαμε από τους καναπέδες μας και παίρνουμε την χώρα στα χέρια μας».

Από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου εξήγησε τους ηθικούς, συναισθηματικούς και πολιτικούς λόγους που την οδήγησαν στο να συμπορευτεί με το ΜέΡΑ25 και γιατί είναι αναγκαιότητα σε αυτή την κρίσιμη ιστορικά περίοδο να είμαστε παρόντες για να δώσουμε την νικηφόρα μάχη με το ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το ΜέΡΑ25.

Η Δανάη Στράτου εξήγησε γιατί οφείλουμε να είμαστε σε αυτόν τον αγώνα για την Δημοκρατία, τον πολιτισμό και την ποιότητα της ζωής μας, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα υπογράμμισε ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο πανευρωπαϊκό κόμμα καθώς το DiEM25 κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με εκλογικούς συνδυασμούς σε 11 χώρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 «ο Δήμος Μούτσης καταχειροκροτήθηκε και όπως είπε ο Κλέωνας Γρηγοριάδης “μαζί μας είναι όλη η πρωτοπορία της Ευρώπης”».

Ο Γιόχεν Σούλτς σημείωσε ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά του με ρεαλιστικό τρόπο την άμεση δημοκρατία και ο Ερικ-Μιλτιάδης Εντμαν αναφέρθηκε σε όλο αυτό το πανευρωπαϊκό δίκτυο «ρεαλιστικής και υπεύθυνης ανυπακοής» για να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη και να ξαναγίνουμε ενεργά δημιουργικοί».

«Η Ελένη Σπετσιώτη μίλησε με συγκίνηση για τους νέους μας που αρχίζουν να πλαισιώνουν το ΜέΡΑ25, ο Δημήτρης Δρόσος μέσα απο καθημερινά παραδείγματα έδειξε γιατί ΜέΡΑ25, ο Γιάννης Χαραλαμπάκης ξεδίπλωσε τις πτυχές του προγράμματος για το περιβάλλον, ο Βασίλης Πανταζής μίλησε για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η Ντέπυ Βρεττού για τις εργασιακές σχέσεις, η Μαρία Καρακίτσου για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ενώ στο τέλος τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση του το ΜέΡΑ 25.

Τέλος, στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι όπως σε κάθε εκδήλωση του ΜέΡΑ25 ο γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες των πολιτών.

«Σε αυτές τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 επειδή αυτή η νύχτα κράτησε πολύ!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.