Quantcast
Νεφελούδης: Έρχονται μέτρα για την προστασία των ντελιβεράδων - enikonomia.gr
share

Νεφελούδης: Έρχονται μέτρα για την προστασία των ντελιβεράδων

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εργασίας γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στον κλάδο του επισιτισμού και των ταχυμεταφορών και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή την απεργία και πορεία με μηχανάκια των μελών της Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δίκυκλου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Νεφελούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ” Στο Κόκκινο”, το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνει μια σειρά διατάξεων και γι’ αυτόν τον τομέα. Αυτά τα μέτρα «θα ενισχύουν το εισόδημα και δεν θα έχουμε την αφαίμαξη των συμφωνημένων αμοιβών υπό το πρόσχημα της συντήρησης της μηχανής» εξήγησε ο κ. Νεφελούδης.

Και όπως τόνισε αυτά θα έχουν άμεση εφαρμογή για την προστασία των εργαζόμενων, της υγείας, της ασφάλεια τους (π.χ. μέτρα ατομικής προστασίας όπως είναι τα κράνη).

«Θα τσακίσουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με τραμπουκισμούς στον χώρο εργασίας» και επισήμανε ότι η φοβερή εντατικοποίηση στον χώρο αυτό έχει τέτοια αποτελέσματα, όπως ο θάνατος εργαζόμενου ντελιβερά χθες στη Θεσσαλονίκη μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική καθώς χτυπήθηκε από όχημα που παραβίασε STOP.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.