Quantcast
Σφοδρή επίθεση Λοβέρδου σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα συντρίψω τους σκευωρούς - enikonomia.gr
share

Σφοδρή επίθεση Λοβέρδου σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα συντρίψω τους σκευωρούς

δημοσιεύτηκε:

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για σκευωρούς τους οποίος όπως είπε θα συντρίψει εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του.

Ψηφίζω πρώτος την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μας, του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής. Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά” είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία ενώ στρέφοντας τα πυρά του στην κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολιτικούς αντιπάλους και για τους Υπουργούς της Κυβέρνησης: ” Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμιση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των Υπουργών, ε; Γι’ αυτούς δεν ψηφίζετε άρση ασυλίας!!! Αυτοί είστε!!!” είπε.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε εκτενή αναφορά στο σημείο της δικογραφίας σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τη Νοβάρτις για κούρεμα ομολόγων προκειμένου να ξεφορτωθεί ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της: “Το 2010 δεν υπήρχε καν σκέψη για κούρεμα ομολόγων. Αυτό έγινε το 2012!!! Και το κούρεμα των ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, των δικαστών και των μικροομολογιούχων, μας ανακοινώθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ανήμερα της απόφασης του κουρέματος. Εγώ όμως σύμφωνα με την «κατάθεση» ενός κουκουλοφόρου, ως μάντης Κάλχας, το είχα μαντέψει το 2010. Άθλιοι, συνωμότες!!! O Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Εσείς είστε απαίσιοι”.

Ο πρώην Υπουργός υπενθύμισε ότι για τους τέσσερις πολιτικούς για τους οποίους η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο οι κουκουλοφόροι, κρίθηκαν -σωστά – αναξιόπιστοι για τον ίδιο κρίθηκαν αξιόπιστοι.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του κ. Λοβέρδου κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.”Ακούστε άθλιοι. Συκοφάντες, σκευωροί, υβριστές, κακοποιοί”ήταν μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η έρευνα διέψευσε τις μαρτυρίες των κουκουλοφόρων καθώς δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη e-mails, ούτε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του ιδίου και του κ. Φρουζή κατηγορώντας μάλιστα τις εισαγγελικές αρχές ότι το κρύβουν. “Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989.Με είπαν και με λένε ( και προσφάτως η «Αυγή») «δολοφόνο» γιατί δήθεν δημοσίευσα τις φωτογραφίες οροθετικών, ενώ η δημοσίευση αυτή αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. Με είπαν «κατάσκοπο». Είπαν ότι δήθεν ιδιωτικοποίησα ένα δημόσιο νοσοκομείο, το Ερρίκος Ντυνάν. Και τώρα η Νοβάρτις. Εγώ, λοιπόν πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να δολοφονηθώ πολιτικά και ο αγώνας των κυβερνήσεών μας να συκοφαντηθεί όσο περισσότερο γίνεται!!! Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω!!! Δίνω λόγο τιμής!!!” κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Σαλμάς: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου παρά την ξεκάθαρη πολιτική σκευωρία σε βάρος μου

Θύμα πολιτικής σκευωρίας, την οποία έστησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε αγαστή συνεργασία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ, Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων.

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι στην υπόθεση τα πάντα έγιναν με νομιμότητα και σύμφωνα με όσα υπέδειξε ο ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως τον ορισμό της σκευωρίας.

Ο κ. Σαλμάς έβαλε και κατά των επιθεωρητών και των εισαγγελικών αρχών κάνοντας λόγο για σημαντικά έγγραφα τα οποία απουσιάζουν από τη δικογραφία.

“Με κατηγορούν για ηθική αυτουργία για τροποποιητική σύμβαση με άλλο πολυιατρείο επειδή δεν είχε δημοσιευθεί η απόφαση Βορίδη. Κι εγώ τι φταίω; Τους είπα εγώ κάντε σύμβαση; Ή οι εισαγγελείς έχουν ενδείξεις ότι εγώ πίεσα κάποιον αυτουργό να μη στείλει την απόφαση στο τυπογραφείο; Με συγχωρείτε αλλά αυτά δεν στέκουν” είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του κ. Σαλμά να αναπαράξει ηχητικό στο οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ακούγεται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενο στον κ. Πολάκη ονόματι Σπυρίδης να λέει σε προσυνεδριακή του ΣΥΡΙΖΑ “ότι έχουμε τώρα ένα εργαλείο, την κυβέρνηση και το κόμμα κι αν δεν χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο για να βάλουμε κάποιους φυλακή δεν κάναμε τίποτα”.

Με αυτού του είδους την παράνομη έκθεση ζητούν οι εισαγγελείς την άρση ασυλίας μου είπε ο κ. Σαλμάς.

“Ενώ δεν υπάρχει υπόθεση, ούτε ζημία εγώ ζητώ την άρση ασυλίας μου. Ο λόγος είναι να τελειώνω γρηγορότερα με αυτή την άθλια υπόθεση και να δικαιωθώ. Η άμεμπτη πορεία μου εγγυώνται ότι δεν θα αποφάσιζα ποτέ να παρανομήσω” κατέληξε ο κ. Σαλμάς.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.