Quantcast
Κουντουρά για Πρέσπες: Διαφωνούσα από την αρχή με τους ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Κουντουρά για Πρέσπες: Διαφωνούσα από την αρχή με τους ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

Στην Έλλη Στάη μίλησε η υπουργός ΤουρισμούΈλενα Κουντουράκαι αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Όπως τόνισε «το να είσαι υποψήφιος δεν είναι προϊόν συναλλαγής» και σημείωσε «ο Πρωθυπουργός αυτά τα τέσσερα χρόνια έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου». 

Απαντώντας στην κριτική και τα «πυρά» που δέχθηκε από συναδέλφους της των ΑΝΕΛ -και όχι μόνο- τόσο για την υποψηφιότητα της στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑαλλά και την επίμαχη τροπολογία, ανέφερε ότι είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έριχνε βίαια την κυβέρνηση.

«Επιλέγουν ένα τρόπο που δεν τους τιμά καν, οι κατασκευασμένες ειδήσεις δεν τιμούν αυτούς που τις κατασκευάζουν» υπογράμμισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υπήρχε θέμα πλειοψηφίας της κυβέρνησης καθώς από την πρώτη στιγμή το είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτήν την κυβέρνηση τη στηρίζω».

Όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο δεν θέλησε να σχολιάσει χαρακτηρισμούς: «Η διαφωνία μου ήταν πολιτική και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα γνώριζε τις θέσεις μου και είχα διαφοροποιηθεί σε πολλά ζητήματα. Δεν θα επέτρεπα να έρθουν στην εξουσία αυτοί που πτώχευσαν την Ελλάδα».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι δεν άλλαξε άποψη καθώς παρέμεινε στην εθνική γραμμή του 2008: «Είχα πει σε κομματική συγκέντρωση ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν τη Συμφωνία, να δούμε ποιος θα τη στηρίξει ενάντια στην εθνική γραμμή» και παραδέχτηκε ότι ήταν «αναγκασμένη να σεβαστεί το κίνημα και την κυβερνητική συνοχή.

«Ήταν λάθος μου, έπρεπε να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να διαφοροποιηθώ. Όταν είδα το κείμενο διαχώρισα τη θέση μου και ήταν πέρυσι τον Ιούνιο. Όλοι το ήξεραν και δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια γι’ αυτό» είπε η υπουργός Τουρισμού.

Σχετικά με τις φωτογραφίες με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ξεκαθάρισε ότι “συναντάω όλους τους Ιεράρχες γιατί «χτίζουμε» τον θρησκευτικό τουρισμό” και στο πλαίσιο αυτό, είπε, συναντήθηκε και με τον Αμβρόσιο. Παράλληλα απέφυγε να χαρακτηρίσει τις ακραίες δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων ακόμη και σε βάρος του Πρωθυπουργού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.