Quantcast
Ποιες είναι οι τρεις υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιήσετε μέχρι το τέλος του μήνα - enikonomia.gr
share

Ποιες είναι οι τρεις υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιήσετε μέχρι το τέλος του μήνα

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει αρκετοί πολίτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να αποφύγουν τις τιμωρητικές κυρώσεις.

Αναλυτικά:

1. Συγκεντρωτικές καταστάσεις

Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών- πελατών του έτους 2018, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι υποβολής είναι όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως καθεστώτος ΦΠΑ.

2. Δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 θα πρέπει οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας (που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές και συναλλαγές με μετρητά) να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους στο Taxisnet προκειμένου να αποφύγουν τα “τσουχτερά” πρόστιμα της ΑΑΔΕ ,σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι,το πρόστιμο για τη μη δήλωση λογαριασμού ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης το πρόστιμο διαμορφώνεται σε 100 ευρώ.

3. Εισφορές Μαρτίου

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου 2019 των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Η εμπρόθεσμη πληρωμή τους μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.