Quantcast
Ευρύτερη πολιτική συναίνεση για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου - enikonomia.gr
share

Ευρύτερη πολιτική συναίνεση για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου

δημοσιεύτηκε:

Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να κάνει λόγο για ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την Κρήτη, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την «Κύρωση Σύμβασης-Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων».

Με την άποψη του κ. Σπίρτζη συντάχθηκαν τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ, αναγνωρίζοντας ότι η λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, ζητώντας παράλληλα, περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο.

ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή έκαναν λόγο για ληστρική σύμβαση, ενώ επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης, δηλώνοντας ότι περιμένει πειστικές απαντήσεις, τόσο για την βιωσιμότητα του έργου, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος,

Ο υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε το έργο «ως ένα ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την Κρήτη και την εθνική οικονομία, με επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και τη δημιουργία 1500 νέων θέσεων εργασίας με την έναρξη του και πολλαπλάσιες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και ανάπτυξης των νέων εμπορικών υποδομών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.