Quantcast
Debate Κατρούγκαλου - Χατζηδάκη στον Realfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Κατρούγκαλου – Χατζηδάκη στον Realfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

“Απόλυτα σεβαστός οκ. Κυμπουρόπουλος για τη διαδρομή του και προσωπικά μου είναι πολύ συμπαθής, για τον εαυτό του όχι απλώς επειδή είναι ΑμΕΑ. Όπως αντιλαμβάνομαι το σχόλιο του κ. Πολάκη ήθελε να επισημάνει μια ανακολουθία, στο tweet του κ. Κυμπουρόπουλου και αναφέρθηκε ότι το κοινωνικό κράτος, και σωστά και όχι ως χάρη, προβλέπει μια ειδική θετική μεταχείριση σε ανθρώπους με αναπηρίες. Και ο κ. Κυμπουρόπουλςο επωφελήθηκε νόμιμα και όπως θα έπρεπε από μια αντίστοιχη ρύθμιση, διοριζόμενος με ειδική ρύθμιση στη θέση του επιμελητή του ΕΣΥ. Αυτό που κατά τη γνώμη μου επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι ότι έπρεπε να αναγνωριστεί αυτό από τον κ. Κυμπουρόπουλο, όχι ως χάρη, ως κάτι θετικό που το κοινωνικό κράτος, το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο το προωθεί και που μια αντίστοιχη νεοφιλελεύθερη λογική θα το απέρριπτε”

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε “Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να πάρει συνολικά αποστάσεις από τον κ. Πολάκη και επιτέλους ο Πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες άστοχες, ακραίες και απαράδεκτες δηλώσεις, έχουμε ζήσει μια σειρά από εμπρηστικές επιθέσεις, έχουμε δει τον ίδιο να λέει ότι κατέγραψε το τηλεφώνημα με τον κ. Στουρνάρα, τώρα φτάνουμε στο κατώτερο επίπεδο, στοχοποιεί έναν άνθρωπο, ένα άτομο με αναπηρία αλλά έχει διακριθεί και στη ζωή του και πρέπει όλοι οι Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι για αυτό το ξεχωριστό μέλος της ελληνικής κοινωνίας. Ο υπουργός Υγείας γράφει αυτά τα απαξιωτικά σχόλια και στη συνέχεια επιμένει.Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και τις αξίες που εκπροσωπεί πιά, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι για εμάς τεράστιο θέμα και πρέπει να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός”.

“Η ανάγκη να ρυθμίσουμε το ασφαλιστικό δεν ήταν μόνο για τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους. Ήταν μια μαύρη τρύπα που κρατούσε καθηλωμένη την οικονομία. Αυτή τη μαύρη τρύπα την κάναμε άσπρη” είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

“Δεν ξέρω πώς ένα κόμμα μπορεί να είναι υπερήφανο, την ώρα που έταζε την μάνα και τον πατέρα του και μετά έκανε όλες αυτές τις άγριες περικοπές και σε όλες αυτές τις καινούργιες κύριες συντάξεις και στις επικουρικές και στα επιδόματα και στο ΕΚΑΣ, μέχρι και τα πολυτεκνικά επιδόματα έφτασε να κόψει” είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.