Quantcast
Χαρίτσης: Προτεραιότητα όσοι υπέφεραν περισσότερο από την κρίση - Τι είπε για Πολάκη και ΝΔ - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Προτεραιότητα όσοι υπέφεραν περισσότερο από την κρίση – Τι είπε για Πολάκη και ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

«Η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών», επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», αναφερόμενος στα πρόσθετα μέτρα που ενδεχομένως ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Τονίζει την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και «να εστιάσουμε εκεί όπου οι παρεμβάσεις θα έχουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα», με προτεραιότητα τις κοινωνικές ομάδες που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. «Δεν θα πάμε σε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους όταν τα ασθενέστερα στρώματα έχουν υποστεί τέτοια καταστροφή», ξεκαθαρίζει.

Με αφορμή το πρόσφατο επίμαχο σχόλιο του κ. Πολάκη, ο κ. Χαρίτσης συνιστά στα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας».

Ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι εξόφθαλμα νεοφιλελεύθερο, παραπέμπει σε έναν σκληρό νεοφιλελευθερισμό προηγούμενων περιόδων, που είδαμε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ΄80 και ΄90 και που πλέον και εκεί θεωρείται παρωχημένος, ακόμη και από συντηρητικές δυνάμεις».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ιστορικό ατόπημα να συμπορευθεί με τη Δεξιά», γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών της χώρας. «Πρόκειται για σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που θα το πληρώσει», καταλήγει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.