Quantcast
Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ελπίζουν οι έμποροι - Πότε αρχίζουν και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές - enikonomia.gr
share

Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ελπίζουν οι έμποροι – Πότε αρχίζουν και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο, Πέμπτη, 2 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες ανοιξιάτικες εκπτώσεις για το 2019. Οι έμποροι μετά και τα στοιχεία ότι ο πασχαλινός τζίρος των καταστημάτων της Αττικής μειώθηκε, προσδοκούν σε ανάκαμψη τις ημέρες των εκπτώσεων.

Επισημαίνεται ότι, την Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο το 11:00-18:00.

Στη Θεσσαλονίκη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Η ενδιάμεση αυτή εκπτωτική περίοδος δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές και στους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι θα πετύχουν μεγαλύτερους τζίρους.
-Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΕΣΑ) αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου οι καταναλωτές είναι πως σε αυτό το διάστημα των 13 ημερών, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση κι επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

-Στην Αττική οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα αρχίσουν επίσης στις 2 Μαΐου αλλά θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου.
– Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από 2 έως 10 Μαΐου θα ισχύσει η εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

-Τέλος σημειώνεται ότι, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά ίσως και για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου και τους εκπροσώπους της αγοράς, όπως έχει αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος. Ενώ εκτιμάται ότι από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή ( ΓΓΕΠΚ) πως “ με την προτεινόμενη κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιδιώκεται μια πιο ευέλικτη οργάνωση των προσφορών και προωθητικών ενεργειών, σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού“.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.