Quantcast
Βασιλειάδης στον Realfm 97,8: Γιατί θα γίνει χωρίς φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου - Τι είπε για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος - enikonomia.gr
share

Βασιλειάδης στον Realfm 97,8: Γιατί θα γίνει χωρίς φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου – Τι είπε για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

δημοσιεύτηκε:

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες στη διάρκεια των τελικών άσχημων γεγονότων. Δικός μας πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών και των θεατών, κρίναμε με βάση την εκτίμηση της Διαρκούς επιτροπής αντιμετώπισης της βίας ότι ελαχιστουποιούμε τον οποιοδήποτε κίνδυνο ή ρίσκο, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί πέρα από όλα τα άλλα, την πολιτική, τη θέσμική μου θέση, είμαι και εγώ φίλαθλος. Βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται, νομίζω ότι δεν χωρεί κάποιος λόγος που να μπορούσε να μας αλλάξει αυτή την άποψη, γιατί υπάρχει ένα μίσος αδιανόητο προερχόμενο από αθλητικές διοργανώσεις μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Υπήρχαν μέχρι και πρόσφατα η αστυνομία απέτρεψε την τελευταία στιγμή ραντεβού θανάτου. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό, με δεδομένο ότι οι ίδιες οι ΠΑΕ, οι οποίες θέλουν οπαδούς, θέλουν φιλάθλους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν σε ποιους δίνονται τα εισιτήρια” τόνισε σχετικά με την απόφαση να γίνει χωρίς φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου.

“Θα μπορούσε να είναι μια πολύ πιο εύκολη απόφαση να πεις ότι θα έχουμε θεατές, θα ξέρουμε εκ των πραγμάτων ότι θα έρθουν αυτοί που θέλουν να τα σπάσουν, θα αποτραπούν γιατί και πέρσι το σχέδιο της αστυνομίας βγήκε μέσες άκρες. Εμείς δεν θέλαμε να το ξαναζήσουμε αυτό ιδίως σε μια περίοδο που θα έχουμε για πρώτη φορά την εισαγωγή του VAR. Καταφέραμε με αυτή την καθυστέρηση που υπήρξε με τους διαγωνισμούς, να έχουμε το VAR και το ντεμπούτο του θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό έχει τελειώσει, το τεστ πήγε χθες εξαιρετικά, το Ολυμπιακό στάδιο πήρε την πιστοποίηση. Ο σκοπός μας είναι και οι δυο μεγάλες κατηγορίες να έχουν VAR στα γήπεδα” ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Παύλο Παπαδημητρίου.

“Θα πρέπει να διαβουλευτούν η ομοσπονδία και οι ομάδες για έναν αριθμό που θα είναι ελέγξιμος, μικρός για να ικανοποιήσει από χορηγούς μέχρι κατόχους υψηλών καρτών διαρκείας αλλά σε κάθε περίπτωση μικρός. Δεν μπορεί να περάσει συνολικά τα 1000 άτομα. Αλλά δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό, εκτός αν ακούσω κάτι τρελό” πρόσθεσε.

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

“Στην αναδιάρθρωση υπάρχουν και αδικημένοι και αδικίες. Και ερχόμαστε να καλύψουμε αυτές τις αδικίες με ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον. Αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και ενδεχόμενα η ΕΠΟ να χρησιμοποιήσει αυτά τα “παράθυρα”, σε κάθε περίπτωση η τροπολογία δεν αναφέρει ούτε αριθμούς ομάδων, ούτε τίποτα, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μια συγκεκριμένη συμφωνία. Αν κάνουμε πίσω αυτό είναι πλήγμα για το ποδόσφαιρο, όχι ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών” σχολίασε.

Τέλος, ο υφυπουργός είπε ότι προχωράει το γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ στα Λιόσια.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.