Quantcast
Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Αποκρουστική η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας - enikonomia.gr
share

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Αποκρουστική η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας

δημοσιεύτηκε:

“Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής”, δήλωσε ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα της εκδήλωσης στην Ξάνθη.

“Ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει. Τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε τη φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Μιλάει στο όνομα εκείνων που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως “η ψηφοθηρικήεργαλειοποίηση της αναπηρίαςπου επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία. Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε τον Νίκο Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδοφιλίας”.

Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ζίμενς-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι “οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες”.

“Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως “στη Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

“Τη δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται” είπε και πρόσθεσε: “Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ)”.

Αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

“Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα”, είπε ο Πρωθυπουργός.

“Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας πως “ο ανθέληνας Βαυαρός πολιτικός που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες είναι σήμερα ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για πρόεδρος της Κομισιόν”.

“Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες”, ανέφερε και υπογράμμισε: “Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας. Οι αυλοκόλακες του παλιού καθεστώτος είναι απέναντί μας γιατί δεν υποκύψαμε και δεν εξομοιωθήκαμε μαζί τους, Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη”, ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.