Quantcast
Αχτσιόγλου: Τα μέτρα είναι μόνιμα και όχι προεκλογικά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα είναι μόνιμα και όχι προεκλογικά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η δέσμη θετικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι μόνιμου χαρακτήρα και όχι προεκλογικού” τόνισε με έμφαση η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο κεντρικό βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως τα μέτρα αυτά αλλάζουν τον χάρτη της κοινωνικής πολιτικής.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η 13η σύνταξη αντιστοιχεί στο δώρο του Πάσχα, αφορά όλους τους συνταξιούχους, έχει μόνιμο χαρακτήρα, όπως και τα άλλα θετικά μέτρα, και μέχρι τις 17 Μαΐου θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή προκειμένου ως το τέλος του μήνα να δοθεί στους συνταξιούχους. Σημείωσε δε ότι η 13η σύνταξη αφορά την κύρια και όχι την επικουρική.

Η υπουργός είπε πως ο Πρωθυπουργός δεν παρουσίασε μια σκέψη, μια πρόταση, αλλά ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο όπου από το 2020 και μετά τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μειώνονται.

Αναφορικά με τους Θεσμούς, η κ. Αχτσιόγλου είπε πως ενημερώθηκαν για τα θετικά μέτρα, αλλά δεν μπορούν να επέμβουν, καθώς -όπως είπε- μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, πρέπει να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντί τους.

Σχετικά με τα μέτρα που αφορούν τους νέους εργαζομένους η κ. Αχτσιόγλου είπε πως το πιο κρίσιμο μέτρο είναι αυτό της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού που ενισχύει τους εργαζόμενους, και σημείωσε ότι τα μέτρα από το 2020 θα ενισχύσουν εργοδότες και εργαζομένους.

Χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά παρακαταθήκη για τη χώρα και την πλειοψηφία των πολιτών που σήκωσε τα βάρη της κρίσης.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.