Quantcast
Σταθάκης: Η ΝΔ να μην κρύβεται για τα εργασιακά - Τι λέει για τη ΔΕΗ, τα αυθαίρετα και τις ευρωεκλογές - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Η ΝΔ να μην κρύβεται για τα εργασιακά – Τι λέει για τη ΔΕΗ, τα αυθαίρετα και τις ευρωεκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η κυβέρνηση έχει αποσαφηνίσει πλήρως την πολιτική της ως προς τα εργασιακά και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελεί αιχμή του δόρατος και με την υπεράσπιση του οκταώρου. Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης δεν είναι πολύ σαφείς οι θέσεις για όλο τον τομέα των εργασιακών, οπότε ή θα πρέπει να τις εκμαιεύσει κάποιος ή θα πρέπει να βγει η ΝΔ και να πει ποια είναι η θέση της ξεκάθαρα”.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά.
Για το θέμα της επταήμερης εργασίας ο κ. Σταθάκης είπε ότι δεν θέλει να μπει στη διαδικασία για να πει ποια εκδοχή ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη αν δηλ. υπέπεσε σε λεκτικό ολίσθημα ή πρόκειται για πρόθεση της ΝΔ, αλλά επέμεινε στο ότι “η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται, πρέπει να πει ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόγραμμά της στα εργασιακά”.

Σχετικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης είπε ότι “η κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της ΝΔ για τριχοτόμησή της που οδηγούσε στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της”, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιχείρηση το 2019 θα είναι κερδοφόρα, άρα σύμφωνα με τον ίδιο η καταστροφολογική λογική της ΝΔ ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι παραπλανητική.
Όπως είπε ο υπουργός, “την περίοδο 2010- 2014 η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα έσπασε όλα τα ρεκόρ της Ευρώπης, αύξηση 60%, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα η τιμή είναι σταθερή. Αποφύγαμε οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ”.
Για τις λιγνιτικές μονάδες τόνισε ότι “ευελεπιστούμε στον δεύτερο διαγωνισμό να υπάρξει ενδιαφέρον”.
Σχετικά με τις κατηγορίες της ΝΔ για προεκλογικές παροχές, ο κ. Σταθάκης είπε ότι “για να στέκει η κατηγορία της ΝΔ θα έπρεπε να είναι κάτι παράδοξο και μεμονωμένο αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Κάθε χρόνο οποιοσδήποτε χώρος υπήρχε για κοινωνική πολιτική, το έκανε η κυβέρνηση. Είναι μια διαρκής πολιτική με ένα φάσμα μέτρων, έκτακτων ή μονιμότερων. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποσπασματική πολιτική”.
Για τις ευρωεκλογές ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την κυβέρνηση, ενώ για το ενδεχόμενο νέων θετικών μέτρων, είπε ότι “όταν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, θα υπάρχουν θετικά μέτρα.
” Παραλάβαμε μια χώρα με 40% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. στόχος μας ήταν να βγάλουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού από αυτή την κατάσταση. Αυτό δεν είναι επιδοματική πολιτική. Η δημιουργία του κοινωνικού κράτους αποτελεί στόχο οποιουδήποτε σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το Μάτι και τα αυθαίρετα ο κ. Σταθάκης είπε τα εξής: “Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων γίνεται τώρα πια ως ένας τελικός κύκλος, πάντα με τη συναίνεση του ΣτΕ. Άρα δεν ταυτοποιούνται αυθαίρετα που έχουν παραβιάσει συντελεστή δόμησης ή άλλες κατηγορίες. Πλέον έχουμε αυστηροποίηση της νομοθεσίας- αν δείτε τα πρόστιμα, επιβάλλονται πλέον πρόστιμα που οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις στην αυτοκατεδάφιση- και μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως η ανάρτηση των δασικών χαρτών, το ενιαίο Κτηματολόγιο κ.α. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός για να συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.