Quantcast
Τσίπρας: Γίνομαι ''νεο-δεινόσαυρος'' της πολιτικής- Τι είπε για τον Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Γίνομαι ”νεο-δεινόσαυρος” της πολιτικής- Τι είπε για τον Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, θα συμβάλλουν και αυτά τα μέτρα που πήραμε στην ενίσχυση της οικονομίας. Στο β΄ εξάμηνο του έτους θα φανεί η επίδραση και στην κατανάλωση και στον τουρισμό», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας «εμείς υλοποιήσαμε μέτρα για το 2019 και έχουμε σχεδιάσει να ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ για να ξεμπλέξουμε από τα «γεράκια» που είχαμε πάνω στο κεφάλι μας, για να φύγουν αυτοί, αφού θα ξεπληρώσουμε τα ακριβά δάνεια του ταμείου για τα οποία δίνουμε επιτόκια πάνω από 5%» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται για τον χρόνο ανακοίνωσης του πακέτου παροχών, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «λένε ότι τα μέτρα είναι προεκλογικά. Τι προεκλογικά; Η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT τώρα έκαναν την εκτίμηση ότι υπάρχει ασφάλεια και χωρίς να διακινδυνεύσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, υπάρχει αυτό το περιθώριο του 1,2 δις ευρώ, οπότε τώρα μπορούσαμε να πάρουμε αυτά τα μέτρα».

«Μην βάζει τόσο πολύ πλάτη στην Ευρώπη, γιατί από την πολύ πλάτη θα πάθουμε τίποτα», είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ κάνει τον «τσάμπα μάγκα», αναφέροντας ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρεται ότι θα υπάρχει συντελεστής από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, ενώ τώρα δήθεν κόπτεται για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το κρίσιμο ήταν να μετρήσουμε την ακύρωση των μέτρων του ΔΝΤ για το 2019 που ήταν η μείωση των συντάξεων και το καταφέραμε, με την επικρότηση μάλιστα και των Ευρωπαίων. Τώρα που φεύγει το ΔΝΤ θα ακυρωθεί και η μείωση του αφορολόγητου, το έχουμε περιλάβει στο πρόγραμμα μας, ξέρουν και οι Ευρωπαίοι ότι θα γίνει έτσι. Τώρα το πότε θα το ψηφίσουμε, αυτό είναι δικό μας θέμα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός σε ότι αφορά την μείωση του αφορολόγητου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές.

Σε ότι αφορά την έκβαση των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε «εγώ τον πόλεμο πάω για να τον κερδίσω και όχι για τον χάσω. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, αυτός έχει και την ευθύνη. Η συζήτηση για τις εθνικές εκλογές δεν έχει σημασία. Το τέλος της τετραετίας είναι στις 20 Σεπτέμβρη. Ε, θα τις κάνουμε τις εκλογές μέσα στον Σεπτέμβρη ή στις αρχές Οκτώβρη. Όλοι το γνωρίζουν και ο κ. Μητσοτάκη άλλωστε το έχει πει ότι “τώρα είναι το πρώτο ημίχρονο” και οι εθνικές εκλογές είναι το “δεύτερο ημίχρονο”».

«Είμαι νέο-δεινόσαυρος της πολιτικής»

«Οι αποφάσεις που θα πάρουμε έχουν μεγάλη σημασία για τα επόμενα χρόνια. Εμείς έχουμε συσσωρευμένη εμπειρία και ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε με χιούμορ ότι είναι ένας «νέο-δεινόσαυρος» της πολιτικής, καθώς όπως ανέφερε «έχω 11 χρόνια πια ως αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια ως Πρωθυπουργός. Αυτά τα χρόνια ως Πρωθυπουργός δεν τα έχει ζήσει κανένας άλλος συνάδελφος μου, ίσως ο Γιώργος Παπανδρέου, πρέπει να ήταν δύσκολα. Όλοι οι άλλοι είχαν να διαχειριστούν τεράστια ελλείμματα στον Προϋπολογισμό και ήταν εύκολα: πριν τις εκλογές έκαναν προσλήψεις, μοίραζαν λεφτά, μοίραζαν επιδόματα».

«Στην Αριστερά έλαχε να πάρει την διακυβέρνηση στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Με άλλαξε αυτή η περίοδος», παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «ήταν πολύ διαφορετική η καθημερινότητα μου. Αυτή η Κυβέρνηση όμως, που -αλίμονο, έχει κάνει και λάθη – ούτε μια στιγμή δεν ξέχασε ποιοι μας έφεραν σε αυτές τις θέσεις. Με το «πιστόλι στον κρόταφο» ήμασταν και φέραμε 300 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, με το «πιστόλι στον κρόταφο» ήμασταν και προσφέραμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους».

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός είπε «αυτές τις ημέρες νιώθω άλλος άνθρωπος και δεν κουράζομαι, γιατί βλέπω ανθρώπους των οποίων την ζωή έχει βελτιώσει η Κυβέρνηση μας», αναφέροντας μια σειρά μέτρων και παροχών, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης χάρη στο οποίο όπως είπε «βρήκαν ένα πιάτο φαγητό, μεταξύ άλλων, πολλοί Ρομά» ή το επίδομα ενοικίου, που όπως ανέφερε στηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: ΑΝΤ1

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.