Quantcast
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Ο φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής» και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης και προσπαθεί να εκβιάσει τη δημοκρατία».


Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

«Οι τελευταίες δράσεις των αναρχικών έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο, καθώς έγιναν σε στήριξη ενός αμετανόητου τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία. Άμεσα αγορά νέων περιπολικών και καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς τα υφιστάμενα έχουν λήξει».

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «άσυλο ανομίας» το πανεπιστημιακό άσυλο και τόνισε ότι «μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια μίας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ΕΛΑΣ θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια, καθώς σήμερα το άσυλο είναι άσυλο ανομίας».

Η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ επικρίνοντας την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.


Το επίδομα θα δίνεται μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε “ξεδιάντροπο” τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

«Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «13η σύνταξη», αν ήταν θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια. Η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της. Θα δούμε πότε θα δίνεται αυτή η βοήθεια, φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε τον Απρίλιο λόγω εκλογών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να καταργήσω τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μειώσω 30% τον ΕΝΦΙΑ», τονίζοντας πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός διετίας με ελάχιστο 15% για το 2020, για να προσθέσει πως η μείωση θα ισχύσει για όλους, καθώς δεν βάζει «ταξικό πρόσημο».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «την Κυριακή θα υπάρχει καθαρή νίκη της ΝΔ, είμαι πολύ αισιόδοξος».

«Βρίσκω ενδιαφέρον ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την διαφορά, όλοι έχουν προεξοφλήσει τον νικητή. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου θέλω να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες πως έχει γίνει το πρώτο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Θα ήταν καλό να αποφύγουμε στην συνέχεια ένα τετράμηνο όπου μία απο-νομιμοποιημένη κυβέρνηση θα προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία», πρόσθεσε.


Δείτε το βίντεο:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.