Quantcast
Το υπουργείο Εσωτερικών απαντά στις καταγγελίες της ΛΑΕ - enikonomia.gr
share

Το υπουργείο Εσωτερικών απαντά στις καταγγελίες της ΛΑΕ

δημοσιεύτηκε:

Σχετικά με την καταγγελία που διατύπωσε η ΛΑΕ αναφορικά με την εκλογική διαδικασία στην πρεσβεία του Λονδίνου, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τη δική του απάντηση προκειμένου, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

«Ως γνωστόν, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία (άρθρο 71 του π.δ. 26/2012), η εκτύπωση και η έγκαιρη παράδοση των ψηφοδελτίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις κατά τόπους πρεσβείες του εξωτερικού αποτελεί ευθύνη του κάθε κόμματος.

Παρ’ όλα αυτά, με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας και την διασφάλιση της γνήσιας αποτύπωσης της βούλησης του εκλογικού σώματος, τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων στη διαδικασία δημοσίων αρχών, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των τυχόν προβλημάτων.

Για το λόγο, άλλωστε, αυτό, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, η μη ύπαρξη ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Ενότητας» στην πρεσβεία του Λονδίνου, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, όσο και με την οικεία πρεσβευτική αρχή και τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Προς το σκοπό αυτό, μάλιστα, απεστάλη και κατεπείγον έγγραφο, με το οποίο διευκρινίζεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν «λευκά» (άγραφα) ψηφοδέλτια, τα οποία οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα, από τη στιγμή που ελλείπουν έντυπα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.


Είναι σαφές ότι οι διατυπωθείσες καταγγελίες αλλά και η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης στα συναρμόδια Υπουργεία, που ουδεμία εμπλοκή έχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας εκτύπωσης και διανομής των ψηφοδελτίων των κομμάτων, δεν έχουν καμία βάση. Η δε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων είναι απολύτως ατυχής» αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που παράλληλα επισυνάπτει το σχετικό έγγραφο προς την πρεσβεία του Λονδίνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.