Quantcast
Κοτζιάς: Ένα κομμάτι του Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά - Κάποιοι υπουργοί θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς: Ένα κομμάτι του Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά – Κάποιοι υπουργοί θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ”KONTRA”, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι «ένα κομμάτι του Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που έπεισαν τον Αλέξη ότι είναι κοντά στο αποτέλεσμα της Κυριακής, και έκανε δήλωση ότι είναι δημοψήφισμα οι εκλογές, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους. Δεν υπάρχει κανείς που να έκανε φάουλ σε αυτή την ιστορία; Λέγανε ότι χάναμε με 1-2%. Δεν δείχνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν τα καταλάβουν αυτά, θα έχουμε ξανά πρόβλημα. Τι μας είπαν εχθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε; Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο! Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα».

«Θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Όταν η κυβέρνηση για να μην θίξει Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών


Αναφερόμενος στην τακτική του κεντροαριστερού ανοίγματος, είπε ότι καθυστέρησε να γίνει και άφησε σαφείς αιχμές για τον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο στην κυβέρνηση, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση και ότι εξαιτίας του προκλήθηκε η αίσθηση της προδοσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά έπρεπε να γίνει συντεταγμένα και πιο νωρίς. Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό. Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει. Θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Όταν η κυβέρνηση για να μην θίξει Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο κυβερνητικός εταίρος καταγγέλλει τη Συμφωνία ως προδοσία. Πως μπορείς να πείσεις τον κόσμο επαρκώς ότι έχεις δίκιο; Έτσι διευκόλυναν κόσμο να πάει στη ΝΔ», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι ο Τσίπρας πρέπει «να κάνει συμμαχίες, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα».

«Ελπίζω αυτή η απόφασή τους να ήταν μόνο ένα μήνυμα διδαχής απέναντι σε όλους μας. Ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να τους κινητοποιήσουμε. Οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο. Οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται από την αποχή. Αν δηλαδή στη ΝΔ επιστρέφουν αυτοί που απείχαν πριν μερικά χρόνια, και αν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από αυτούς που τον ψήφισαν απέχουν, τότε είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Έχει μεγάλη σημασία, ο Αλέξης ο Τσίπρας και το επιτελείο του να πείσουν εκείνο το κομμάτι του κόσμου να εγκαταλείψει την θέση της αποχής και να συνδράμουν ενεργά στη μάχη», πρόσθεσε.

Από τα βέλη του, ωστόσο, δεν γλύτωσαν ούτε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν υπουργικές θέσεις. «Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό».

Τέλος, υποστήριξε ότι είναι μύθος πως ανάμεσα στις αιτίες της ήττας περιλαμβάνεται και η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλύτερα σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, από άλλες. Ο ίδιος παρέθεσε το παράδειγμα της Καστοριάς, της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Δείτε το βίντεο :


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.