Quantcast
«Συνεδρίαση ανασυγκρότησης» ενόψει εθνικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

«Συνεδρίαση ανασυγκρότησης» ενόψει εθνικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Θετικά αποτιμάται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης το αποτέλεσμα της πεντάωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την Τετάρτη το απόγευμα.

Μολονότι ότι το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα βαρύ, μετά την ήττα των 9,5 μονάδων στις ευρωεκλογές από τη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η έγινε μια “συνεδρίαση ανασυγκρότησης” ενόψει των εθνικών εκλογών.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να βγουν μπροστά στελέχη της κυβέρνησης με θεσμικό και μετριοπαθή λόγο (όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Σταθάκης), προκειμένου να χαμηλώσουν οι αρνητικές εντυπώσεις περί έπαρσης και αλαζονείας.

Κριτική ασκήθηκε πολύπλευρα για τη ρητορική του Παύλου Πολάκη και πιο περιορισμένα για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Επίσης, ορίστηκαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης ως υπεύθυνοι για τη συγκρότηση των προγραμματικών προεκλογικών θέσεων του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία, αλλά με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων. Ενστάσεις σε αυτό το θέμα διατυπώθηκαν από τον Νίκο Φίλη.

Αποφασίστηκε, επίσης, για την ενίσχυση της επικοινωνιακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργεί καθημερινά κοινό επικοινωνιακό κέντρο μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου και άλλων στελεχών.

Για τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές περιφέρειες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, συστάθηκε επιτροπή επιλογής τους αποτελούμενη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους κ.κ. Φλαμπουράρη, Βίτσα, Δρίτσα και Κοτσακά.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.