Quantcast
"Παγώνουν" με εντολή Τσίπρα οι μετατάξεις στη Βουλή - enikonomia.gr
share

“Παγώνουν” με εντολή Τσίπρα οι μετατάξεις στη Βουλή

δημοσιεύτηκε:

“Παγώνουν” με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής όλες οι εκκρεμείς μετατάξεις στη Βουλή. Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Νίκο Βούτση και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, “παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας”. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως μετέδωσε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Realfm 97,8 και της Realnews Γιώργος Λυκουρέντζος, μιλάμε για περίπου 32 άτομα που εργάζονταν ως αποσπασμένοι στη Βουλή και είχε προχωρήσει η διαδικασία μετάταξής τους στο Κοινοβούλιο με βάση το παράθυρο που άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα για εκείνους για τους οποίους είχε εκδοθεί ΦΕΚ για τη μετάταξή τους. Από εκεί και πέρα, όπως είπε, για να μην αποπροσανατολίζεται η συζήτηση ενόψει της αυριανής διαδικασίας στη Βουλή και να μην συζητάμε για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου αλλά να συζητάμε για άλλα πράγματα, παγώνει η διαδικασία.

“Αδικούνται περίπου 32 άτομα, των οποίων η μετάταξη δεν θα προχωρήσει από αυτή τη Βουλή και θα περιμένουν τη διάθεση της επόμενης βουλής αν θα ικανοποιήσει το αίτημά τους” τόνισε ο κ. Βούτσης. Και κάπου εδώ, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, κλείνει αυτή η ιστορία. Επανέλαβε ότι δεν αισθάνεται απολογούμενος, απέφυγε να υιοθετήσει όσα υποστήριξε η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου σχετικά με τη μετάταξη της κόρης της. Η κόρη της ήταν στο δεύτερο πακέτο μετατάξεων και ως εκ τούτου δεν προχωρήσει η μετάταξή της στη Βουλή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.