Quantcast
Τσακαλώτος: Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας - Προκλητήριο σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κατά ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας – Προκλητήριο σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κατά ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα κλείνει η Βουλή, έχει τεράστια σημασία ο κόσμος που μας ακούει να ξέρει τι διακυβεύεται. Δεν είναι εκλογές που θα έχουμε δύο κόμματα να λένε περίπου τα ίδια πράγματα, όπως συνηθίσαμε πριν από την κρίση. Λέμε διαφορετικά πράγματα, από την Νέα Δημοκρατία, με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, με διαφορετικές προτεραιότητες, με διαφορετική σοβαρότητα και με διαφορετική αξιοπιστία που έχουμε αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «πήρε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας», ανέφερε και κάλεσε σε προοδευτική συμπαράταξη,

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η Νέα Δημοκρατία «ετοιμάζει το έδαφος για να πει ότι παρέλαβε καμένο έδαφος», ενώ σημείωσε ότι αν η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση, «οι φοροελαφρύνσεις θα είναι μόνο για την ελίτ», καταλήγοντας ότι σε αυτές τις εκλογές, «ο κόσμος πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του».

Και το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί και αντίμετρα ισχύουν τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Η τροπολογία είναι σε μία κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μας μεροληψία προς τα μεσαία στρώματα» υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αντίμετρα. Και όχι μόνο στο πακέτο του 2019 αλλά και του 2020». Σημείωσε πάντως ότι τα αντίμετρα εφαρμόζονται από το 2017 αλλά προφανώς από τότε έχουν αλλάξει το περιεχόμενό τους.

«Από το ΚΙΝΑΛ έφυγε ο Ε. Βενιζέλος αλλά τα πράγματα έμειναν ίδια. Μπορούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που δίνει έμφαση στο κοινωνικό κράτος και στη ΝΔ που ετοιμάζεται για φοροελαφρύνσεις στους συνήθεις υπόπτους δηλαδή στην ελίτ; Είναι το ίδιο να υποστηρίξεις μία συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει το τσουνάμι που έρχεται και το ίδιο να λες θα αποφασίσει ο λαός;» υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και σημείωσε εμφατικά: «Είναι σαν ο Βαρθολομαίος να βάλει τους ανθρώπους της θρησκείας να πουν αν θα γίνω μουσουλμάνος ή χριστιανός. Η ηγεσία κάτι πρέπει να πει».

«Αν ο μη γένοιτο κερδίσει η ΝΔ θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Γιατί όταν ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της ΝΔ – και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εικασίες μπορούμε να δούμε τι είπε ο Στουρνάρας τι είπε για τον φόρο στην ενέργεια για το 1 προς 5 στο Δημόσιο – όλος ο κόσμος και ο δικός μας κόσμος θα υποφέρει. Πολλές φορές έχει κάνει αυτό το λάθος και το ΚΚΕ και η Αριστερά. Δεν είμαστε σε συνθήκες που ηγεμονεύει η Αριστερά. Ηγεμονεύει ο νεοφιλελευθερισμός» είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και πρόσθεσε: «σας καλούμε να αλλάξετε γραμμή για να αντιμετωπίσουμε το φόβο ή να μην σας ψηφίσουν. Είναι πολύ αντιπαραθετικά τα πράγματα».

«Ένα με νοιάζει: να μην είμαστε εδώ μετά από ένα χρόνο και απέξω να έχουμε ένα κόσμο που θα του έχουν πάρει πίσω τα επιδόματα και θα του έχουν τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο» κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε την ομιλία του στη Βουλή:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.