Quantcast
Τι προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 - enikonomia.gr
share

Τι προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις των φορέων σχεδιασμού των υπουργείων, των Περιφερειών και των κοινωνικοοικονομικών εταίρων για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2016, όπως προβλέπεται στην πρώτη εγκύκλιο για τον σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ 2021-2027 που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περίοδο 2021 – 2027, εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η 1η εγκύκλιος που αποτελεί για την εκκίνηση του επίσημου διαλόγου για τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 στο πλαίσιο του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2021-2027 και των προγραμμάτων του.

Η πρώτη εγκύκλιος, που καταρτίστηκε από την ειδική υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης του υπουργείου, απευθύνεται στους φορείς σχεδιασμού των υπουργείων και των Περιφερειών καθώς και τους κοινωνικοοικονομικούς εταίρους. Στόχος της είναι να συμβάλλει ο κάθε φορέας σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και το πεδίο δράσης του στη διαμόρφωση των εθνικών κατευθύνσεων πολιτικής με γνώμονα την οικονομία, το ευρύτερο αναπτυξιακό περιβάλλον της χώρας και τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Στην εγκύκλιο αποτυπώνεται η εικόνα του ύψους των πόρων και του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα με βάση την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δεδομένου ότι κατά το διάστημα εκπόνησης της μια σειρά θεμάτων βρίσκονταν και εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.