Quantcast
Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας - Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας – Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης, που είναι το «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας και ουσιαστικά συνεπάγεται μία “αυτοδύναμη Ελλάδα”, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας.

“Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι…Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ. Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε, δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικά ως προς τις επενδύσεις ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε πως η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει από την πρώτη εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης: “Το Ελληνικό, η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα που καθυστερεί μια ολόκληρη τετραετία, για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις. Αυτές, λοιπόν, θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: “Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές. Και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις”.

Εξηγώντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το πώς θα επιτευχθούν αυτές οι επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε τέσσερις τρόπους, οι οποίοι συνοψίζονται στη μείωση φόρων, στη σάρωση των εμποδίων, το φιλικό προς τους επενδυτές κράτος και με αποκατάσταση της ρευστότητας.

Η ΝΔ εισηγείται συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως “έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους”.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα. “Η ΝΔ είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη και είμαι έτοιμος να αναλάβω την διακυβέρνηση της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.