Quantcast
Τσίπρας: Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών - "Λάθος" το θέμα των μετατάξεων - BINTEO - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών – “Λάθος” το θέμα των μετατάξεων – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA, μιλώντας μεταξύ άλλων για το διακύβευμα των προσεχών εθνικών εκλογών, το ζήτημα των μετατάξεων και των τουρκικών προκλήσεων.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι “πέσαμε έξω” αναφερόμενος στις εκτιμήσεις που είχε κάνει η κυβέρνηση πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, καθώς, όπως είπε, “δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά που θα είχαμε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν είχαμε εκτιμήσει τον βαθμό της δυσαρέσκειας που θα εκφράζονταν από τους πολίτες”. Αναφερόμενος στις μετατάξεις, έκανε λόγο για “λάθος” για να προσθέσει ότι ως ΣΥΡΙΖΑ “χρωστάμε μία συγγνώμη όχι μόνο στα μέλη μας, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό”.

Σε ό,τι αφορά στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός σημείωσε πως το δίλημμα των εκλογών είναι έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα και πρόσθεσε: “Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων”.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, αναφέροντας ότι “συνηθίζει να βγαίνει σαν λαγός και να κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Είναι δυνατόν να κάνει προβλέψεις του πλεονάσματος; Είχε πει ότι θα έπρεπε να πάει η χώρα σε γραμμή στήριξης και το είχε επιχειρηματολογήσει ως αδυναμία του πολιτικού συστήματος. Βλέπουμε από τη μία τον κ. Στουρνάρα, από την άλλη ορισμένους κύκλους στην ΕΕ. Όταν ανακοινώσαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε αντίδραση εκτός από τον κ. Βέμπερ που είπε ότι είναι λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών. Όχι είναι του ελληνικού λαού. Και στην συνέχεια ο κ. Ρέγκλινγκ που επίσης ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια αλλά αυτά που είπε δεν έχουν βάση”.

Το κρίσιμο ζήτημα, όπως είπε, είναι την επόμενη ημέρα εφόσον επικροτηθεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί που είχαν ενστάσεις θα παραμερίσουν και αν δεν υπάρξει αυτό την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και θα υπάρξει η γνωστή αιτιολογία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις περικοπές. Υπογράμμισε, δε, ότι για πρώτη φορά μετά το 2015 η Κομισιόν έθεσε θέμα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Ερωτηθείς για τον Νίκο Κοτζιά, απάντησε ότι “η απώλεια για εμάς είναι η ειλημμένη εδώ και καιρό απόφασή του να μην είναι υποψήφιος” για να προσθέσει ότι “είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κοτζιάς θα είναι χρήσιμος πολίτης και πολιτικός” και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι “θα βρεθούμε σε κοινά μετερίζια στο μέλλον.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, απάντησε ότι “προφανώς και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εφησυχάζουμε”, ωστόσο, σχολίασε ότι είναι άλλο να βγαίνουμε δημόσια και να λέμε ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο, συμπληρώνοντας πως ο κ. Σημίτης το έκανε αυτό για τους δικούς του λόγους.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον ίδιο, απάντησε ότι “Η μάχη δίνεται για να κερδηθεί” και συμπλήρωσε: “Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην γυρίσει η χώρα πίσω”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.