Quantcast
Τσίπρας: Οι μειώσεις φόρων που υπόσχεται η ΝΔ αφορούν μόνο τους πλούσιους - Τι είπε για τον Στουρνάρα και την Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Οι μειώσεις φόρων που υπόσχεται η ΝΔ αφορούν μόνο τους πλούσιους – Τι είπε για τον Στουρνάρα και την Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Τη διαβεβαίωση ότι όλα όσα εξήγγειλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους, έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Πρόσθεσε δε, ότι η ΕΕ έχει ευθύνη γιατί υποεκτιμούσε μέχρι τώρα τις αποδόσεις των θετικών μέτρων. Επισήμανε, ακόμα, ότι δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν γιατί η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις και πρόσθεσε ότι συγχέει τον θεσμικό του ρόλο με τις πολιτικές του απόψεις.


“Βγήκαμε από τα μνημόνια όλοι μαζί. Είναι η ώρα να ενισχύσουμε εκείνους που βοήθησαν περισσότερο”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοστίζουν 1,5 δισ. ευρώ και θα ευνοήσουν μόνο τους πλούσιους, όσο όλο το πακέτο ελαφρύνσεων που έφερε η κυβέρνηση και που αφορά το σύνολο της κοινωνίας”.


Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι “σε συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κ.κ.Βέμπερ και Ρέγκλινγκ επιμένουν σε πολιτικές λιτότητας” ενώ είπε ότι “είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μετά τις εκλογές να επιστρέψουμε σε πολιτικές του 2010- 2014, αν κερδίσει η ΝΔ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.