Quantcast
Τσίπρας: Σημαντική επιτυχία για τις εθνικές μας θέσεις η απόφαση της Συνόδου Κορυφής - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Σημαντική επιτυχία για τις εθνικές μας θέσεις η απόφαση της Συνόδου Κορυφής

δημοσιεύτηκε:

Ως μία σημαντική επιτυχία για τις εθνικές μας θέσεις, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας ότι “είναι η πρώτη φορά που σε συνέχεια συντονισμένων ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου η ΕΕ με τόσο ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα και αποφασίζει τη λήψη μέτρων κατά της γείτονος”.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι “τέτοια ξεκάθαρη απόφαση που συνοδεύεται και με στοχευμένα μέτρα δεν είχε παρθεί ποτέ” και αυτή η πολύ σοβαρή μεταστροφή, όπως είπε, αποτελεί μία επιβεβαίωση της πολυετούς προσπάθειάς μας.

Όπως υπογράμμισε, το ευρωπαϊκό μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο, ενώ σημείωσε ότι από την άλλη πλευρά είναι επίσης σαφές ότι διανύουμε μία περίοδο έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας. Ανεξάρτητα από τις αιτίες που οδηγούν την Τουρκία σε επιθετική συμπεριφορά, είπε ο κ. Τσίπρας, αυτό που είναι κρίσιμο και σημαντικό είναι ότι μετά τις αποφάσεις της ΕΕ η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή η στάση και αυτή η συμπεριφορά θα έχει συνέπειες, εάν τις συνεχίσει.

Διευκρίνισε στη συνέχεια, ότι από πλευράς μας θα συνεχίσουμε ταυτόχρονα να διατηρούμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε τη γείτονα, ώστε να σταματήσει αυτές τις ενέργειες. Εφόσον το κάνει αυτό η Τουρκία, τότε θα πρέπει να γίνουν νέες συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως τόνισε, που μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Εμείς, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε την τουρκική προκλητικότητα και η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι επιλογές της, από εδώ και στο εξής, θα έχουν συνέπειες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.