Quantcast
Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά: Υποχρέωση του κράτους να προστατεύει το σύνολο των πολιτών - enikonomia.gr
share

Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά: Υποχρέωση του κράτους να προστατεύει το σύνολο των πολιτών

δημοσιεύτηκε:

Υποχρέωση του κράτους είναι να παρέχει κοινωνική προστασία στο σύνολο των πολιτών του και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Αικατερίνη Γιάντσιου, με αφορμή τη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Κυρανάκη, ότι το επίδομα παιδιού θα δίνεται μόνο «για παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς».

Η ανακοίνωση της κ. Γιάντσιου

Με αφορμή την απάντηση, σε φυλετικά σχόλια χρηστών του διαδικτύου για τους Ρομά, του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ότι το επίδομα παιδιού θα δίνεται μόνο «για παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς», η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Αικατερίνη Γιάντσιου προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Δημιουργεί κατάπληξη ότι υποψήφιος βουλευτής ενός κόμματος του δημοκρατικού τόξου, παραγνωρίζει την ιδιότητα των Ρομά ως Ελλήνων πολιτών με ιστορική και μακρόχρονη παρουσία στην χώρα, ήδη από τον 15ο αιώνα.

Όσοι ευελπιστούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης οφείλουν να γνωρίζουν την υποχρέωση, που πηγάζει από το κράτος δικαίου και τις διεθνείς συμβάσεις, για την παροχή κοινωνικής προστασίας στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

Πολιτευόμενα πρόσωπα δεν νοείται να προβαίνουν σε δηλώσεις που φανερώνουν συναίνεση σε ρατσιστικά σχόλια τα οποία στιγματίζουν και περιθωριοποιούν ένα κομμάτι του πληθυσμού.

Αντιθέτως, οφείλουν να προάγουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και να προστατεύουν τους πλέον ευάλωτους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την συνεισφορά τους στην κοινωνική συνοχή και ασφάλεια της χώρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.